Trods den seneste tid med rekordhøj inflation fastholder Nets sine gebyrer på dankortet i 2023 på samme niveau som i 2022, hvor priserne faldt med otte pct. Baggrunden for den uændrede pris er et lavere misbrug og en mere effektiv drift af Dankort, fortæller Esben Torpe Jørgensen, der er direktør i Nets med ansvar for Dankort.

“Driften er effektiv og misbruget fortsat er historisk lavt på Dankort i den fysiske handel, men også på internettet. Det er selvfølgelig også et udtryk for, at selvom der er stadig er nogen, der bliver franarret private oplysninger, så er der flere, der er opmærksomme på, at man aldrig skal udlevere kortoplysninger eller godkende køb, man ikke har initieret,” siger han.

Ifølge lovgivningen må Nets højst opkræve forretninger med fysiske handel, hvad der svarer til relevante omkostninger til driften af selve Dankort-systemet. De samlede omkostninger undersøges hvert andet år af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og består af pengeinstitutternes omkostninger ved at udstede Dankort samt Nets’ omkostninger ved at indløse Dankort-transaktioner.

Det uændrede prisniveau er med til at gøre dankortet mere konkurrencedygtig over for mobile betalingsløsninger som Apple Pay og Mobilepay, der vinder større og større indpas i butikkerne. Esben Torpe Jørgensen fortæller, at Apple Pay også vil være vigtigt for dankortet i forhold til at holde prisniveauet nede i fremtiden.

Læs mere om prismodellen på www.dankort.dk, hvor der også er en beregner til afklaring af, hvorvidt et fast abonnement eller en procentsats af hver transaktion er mest attraktivt for jeres forretning.

Husk at tjekke om du stadig tager rene Dankort

Det er blevet stadig mere udbredt med fastpris-modeller uden Dankort, hvor den enkelte café eller restaurant blot skal forholde sig til én fast sats pr. transaktion, som også dækker leje af terminal.

Misbrug af Dankort fortsat lavt og halveret siden 2020

Misbrug af Dankort fortsætter den positive udvikling med lavt misbrug. Det lave misbrug er positivt for de danske banker, butikker og forbrugere, da det gør det billigere og mere sikkert at tage imod og betale med Dankort.

Log ind