Nye overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at der endnu engang var rekordmange hotelovernatninger. I sidste måned slog februar rekord, og nu fortsætter marts med at slå rekorden for flest overnatninger nogensinde i en marts måned.

Helt præcist var der 1.298.493 hotelovernatninger i marts 2023, hvilket er omkring otte pct. flere overnatninger end rekorden fra marts 2022. Det er dog udelukkende i Region Hovedstaden, at hotellerne har oplevet fremgang. Her har der været 18,7 pct. flere overnatninger end marts 2022. I alle andre regioner er der observeret et fald sammenlignet med sidste år. 

Hvis man kigger på de udenlandske overnatninger, overgik marts 2023 også niveauet fra marts 2019 inden covid-19. Sammenligner man marts 2023 med 2022, har der været knap 27 pct. flere udenlandske hotelovernatninger på de danske hoteller.

Overnatningstallene viser også, at belægningen på landsplan var ca. to procentpoint lavere end marts 2019. Særligt Region Hovedstaden har oplevet en lavere kapacitetsudnyttelse, der var 8,5 procentpoint lavere end før pandemien. Region Nordjylland og Syddanmark klarer sig modsat godt og ligger henholdsvis 6,3 og 4,7 procentpoint højere end før pandemien.

“Hotellerne i og omkring København har virkelig haft travlt – ikke mindst pga. de udenlandske turister, der igen er begyndt at øge deres rejseaktivitet. Men vi ser også, at kapacitetsudnyttelsen i hovedstadsområdet er faldet som et resultat af den øgede kapacitet. Generelt kan man sige, at hotelbranchen er kommet rigtig stærkt igen ovenpå coronapandemien, men der er altså stadig hoteller, som kæmper med at tiltrække gæster og få økonomien til at hænge sammen,” fortæller Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.

Log ind