Hos HORESTA vækker den nuværende konflikt i Københavns Lufthavn bekymring. De mange forsinkelser og aflysninger kan nemlig få turister til at vælge Danmark fra, når de overvejer deres næste rejsedestination. Derfor opfordrer HORESTA til enighed og politisk intervention, især fordi vi hastigt har kurs mod sommerferieperioden.

Uenigheder om arbejdsvilkårene for flyveledere i Naviair, som styrer den civile flytrafik i Danmarks luftrum, har ført til måneder med lange køer, forsinkelser og aflysninger af flyafgange.

Konsekvenserne er til at føle på. Alene i april var 45 procent af lufthavnens ankomster og afgange forsinket mere end et kvarter, hvilket påvirkede en million rejsende. Dertil skal lægges de 400 aflysninger, som har ramt cirka 60.000 rejsende.

Hvis konflikten fortsætter, kan det få alvorlige konsekvenser for hotel-, restaurant-, og turismebranchen i Danmark, vurderer HORESTA. Branchen er kommet rigtig godt tilbage efter nogle hårde år under corona og har slået flere overnatningsrekorder, senest i marts i år, hvor udenlandske overnatninger steg med knap 27 procent sammenlignet med 2022. Hvis lufthavnskonflikten fortsætter, kan det betyde, at færre turister flyver til Danmark. Hvis det sker, vil det ikke kun kunne mærkes i branchen, men vil også medføre et tab af arbejdspladser og færre skatteindtægter.

“Vi ser ind i sommerperioden, som er afgørende for mange virksomheder. Derfor bekymrer konflikten i lufthavnen os rigtig meget, for konsekvensen kan være, at turisterne simpelthen vælger Danmark fra. Udenlandske turister skabte i 2019 et skatteprovenu på næsten 57 milliarder kroner, så hvis der ikke kommer ro på planlægningen i lufthavnen, vil det i sidste ende trække tråde til resten af samfundet. Det er også derfor, at HORESTA opfordrer transportministeren til at gå ind i sagen for at få parterne til forhandlingsbordet og hurtigst muligt finde en løsning,” siger Mette Falkenberg Rasmussen, der er direktør for politik og bæredygtighed i HORESTA.

HORESTA har sammen med ti andre turistorganisationer sendt et brev til transportminister, Thomas Danielsen (V), hvor organisationerne gør opmærksom på deres bekymringer.

Verdenspremiere på ny AI-turistservice ved Vesterhavet

IDA er navnet på Danmarks første AI-genererede turistguide. Destination Vesterhavet lancerer nu den virtuelle turistmedarbejder, som 24/7 og på 92 sprog kan inspirere gæsterne og svare direkte på alle deres spørgsmål om oplevelser i turistområdet.

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind