HORESTAs medarbejdere har besøgt op imod 100 restauranter og cafeer i København for at dele flyers ud. Det skete som led i kampen mod forringet udeservering i hovedstaden (se video herunder)

Med på turen var TV2/Kosmopol, som tirsdag aften bragte et længere indslag om branchens protest mod forslaget om, at udeservering i store dele af byen fra 2024 skal begrænses til kl. 22 fra søndag til torsdag.

”I løbet af ca. tre timer nåede vi at dele ca. 5.000 flyers ud på restauranterne og cafeer. På flyeren kan medarbejdere og gæster læse om forslaget, og de kan scanne en QR-kode og få direkte adgang til at sige deres mening om forslaget til Københavns Kommune. Det kan vi allerede se, at flere har benyttet sig af”, siger Pia E. Voss, der er adm. direktør i HORESTA og selv nåede forbi 10-12 medlemsvirksomheder i løbet af eftermiddagen.

”Vi blev taget utrolig godt imod alle steder. Det var dejligt at opleve. Der er tydeligvis stor frustration blandt byens cafeer og restauranter over det nye forslag, og mange gæster undrede sig også over, at man vil lukke store dele af byen ned fra kl. 22 på hverdage”, siger Pia E. Voss.

Forslaget blev sendt i høring i sidste uge, og høringsperioden udløber ved udgangen af august.

”I HORESTA er vi både bekymret for, hvad forslaget vil betyde for restauranternes økonomi, og hvad det vil få af konsekvenser for hovedstadens image. Restauranterne vil blandt andet være nødt til kun at køre én seating, og kommer gæsterne sent, vil de ganske enkelt ikke kunne nå at bestille og spise maden inden lukketid. Hvad angår hovedstadens image, er det åbenlyst, at det vil tage skade. Hvem har lyst til at besøge en destination, der lukker og slukker kl. 22 på en flot sommeraften”, siger Pia E. Voss.

Vil du give din mening om forslaget til kende, kan du gøre det hurtigt og enkelt her.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind