Traditionen tro samlede HORESTA hotelbranchen til årets Hotel Kick-off i DGI-byen i København. Her var over 80 ledere fra branchen samlet for at få et indblik i, hvilke udfordringer branchen generelt oplever og hvordan fremtidsudsigterne ser ud.

HORESTAs medlemsundersøgelse for hotelbranchen blev præsenteret og den viser ikke overraskende, at branchens største udfordringer i øjeblikket er øgede omkostninger fx omkostninger til energi- og råvarerog lønninger, afhængigheden af bookingportaler samt mangel på arbejdskraft.

Selvom branchen har været hårdt spændt for de seneste 3-4 år, forventer størstedelen, at fremtiden byder på fremgang. Helt friske tal viser nemlig, at der er igangsat flere hotelprojekter rundt omkring i landet, som vil tilføre flere tusinde nye hotelværelser frem mod 2026. Samtidig forventer 47 procent af hotellerne i medlemsundersøgelsen, at vækste forretningen med mellem én og ti procent mellem oktober og december i år.  20 procent forventer endda en vækst på over ti procent.

"Branchen klarer sig generelt rigtig godt, selvom vilkårene de seneste år har gjort det vanskeligt at drive hoteller. Det vidner om, at branchen består af driftige og dygtige mennesker, som er villige til at strække sig langt for at få tingene til at hænge sammen og skabe gode oplevelser for gæsterne. Det er vi som brancheorganisation utroligt stolte over,” siger adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

Du kan se højdepunkter fra Hotel Kick-off i København i videoen herunder.

Log ind