HORESTA fortsætter kampen imod forslaget om at lukke ned for udeserveringen i store dele af København fra kl. 22 om aftenen.

Til TV2/Kosmopol siger kommerciel direktør, Jeppe Møller-Herskind, at forslaget vil ramme hovedstadens image og tiltrækningskraft over for turister.

”Når man er turist i København, så gør det ikke noget, om det er onsdag eller lørdag, man er ude og spise. Så er man turist i København, fordi man har fri. Så vil man også gerne ud – også efter kl. 22. Præcis ligesom når du eller jeg er på ferie i Paris eller Milano. Det her kommer til at give et helt nyt billede af vores by og en helt ny opfattelse af, hvad det vil sige ikke bare at være beboer men også turist i København”.

Forslaget om at lukke ned for udeservering i store dele af København har samtidig udviklet sig til et slagsmål mellem konservative og Venstre i Borgerrepræsentationen, hvor kun én stemme afgør, om sen udeservering fortsat skal være tilladt.

I Venstre er der dyb forundring over, at Konservative som borgerligt parti støtter forslaget.

”Det vidner om, at de helt har glemt, hvad det er for en kommune, de er lokalvalgte i. Det er Danmarks hovedstad - en metropol med plads til liv. Vi har en restaurantbranche, der er anerkendt for gastronomien, og det at sidde ude er en vigtig del af livet i København”, siger Louise Theilade-Thomasen, der er Venstres gruppeformand og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, hvor hun selv stemte nej til forslaget.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind