Restaurantbranchen arbejder målrettet på at få nedbragt mængden af engangsemballage, der ender i skraldespanden. Men der er brug for klare regler.

Sådan lød budskabet fra tre topchefer i branchen, som tilsammen driver tæt på 200 restauranter og cafeer over hele landet, da de fredag deltog i HORESTAs Folkemøde-debat om temaet.

Sabrina Jæger, Country Manager i Espresso House, Mads Friis, CEO i McDonald’s Danmark, og Jan Vinther Laursen, CEO og medejer af Bone’s, har alle stort fokus på at få nedbragt engangsemballagen og få den erstattet den med for eksempel genbrugsemballage eller nedbrydelige produkter. Men de var samtidig enige om, at det er kompliceret at arbejde på dette område.

Der er for eksempel stor usikkerhed om, hvad man som virksomhed skal leve op til af regler på området fremover, der er afgifter, som modarbejder den grønne omstilling, der er løsninger, som forringer gæsteoplevelsen, og fødevareregler spænder indimellem ben for udviklingen. Endelig er der endnu ikke fundet en løsning på retursystemer.

Det klare budskab fra branchen til politikerne var dog: Giv også nogle klare og enkle regler, som er brugbare og ens for alle. Det er den bedste og hurtigste vej til omstilling.

Udover de tre topchefer deltog også direktør i Danmarks Naturfredningsforening, Lars Midtiby, og Socialdemokratiets miljøordfører, Anne Paulin. Det var HORESTAs direktør for politik og bæredygtighed, Mette Falkenberg Rasmussen, som styrede debatten.

I videoen herunder kan du høre Sabrina Jæger fortælle, hvordan Espresso House arbejder med omstillingen, men også hvilke udfordringer det giver.

Møde med skatteministeren

Simon Boje Groth, chef for bæredygtighed og certificeringer i HORESTA, og HORESTA-formand Mads Friis mødtes med skatteminister Jeppe Bruus til introduktion om McCafé og politisk drøftelse.

Log ind