DR offentliggjorde i weekenden en Epinion-undersøgelse, der viste, at 51 procent af danskerne går ind for et rygeforbud på udeserveringer, mens 41 procent er imod.

I TVA-Avisen søndag aften bakkede tobaksekspert Charotta Pisiger, fra Københavns Universitet op om ønsket.

”Der er ingen tvivl om, at hvis man kan lugte røgen, så inhalerer man også de mange hundrede giftige stoffer og de 70 kræftfremkaldende stoffer, der er i røgen. Og det gør ikke noget godt for ens helbred”, sagde hun.

De radikale bakker også op. Til TV-Avisen sagde sundheds- og forebyggelsesordfører, Stinus Lindgreen, at han ønsker spørgsmålet inddraget i de kommende forhandlinger om unge og rygning. Louise Brown fra Liberal Alliance afviste til gengæld. Hun mener, at det skal være op til den enkelte restauratør at afgøre, om der skal ryges på stedet.

HORESTA bakker heller ikke op om forslaget. Til DR Radioavisen sagde kommerciel direktør, Jeppe Møller-Herskind, i går:

”Vi ser faktisk, at gæsterne sammen med værter og restauranterne er rigtig dygtige til at indrette sig og tage hensyn til hinanden. Det er en udvikling, som vi vil være kede af ramte restaurationsbranchen. Vi synes, det skal være virksomhedens og gæsternes frie valg at navigere i, så vi vil være glade for, at det fortsatte, som det er i dag”, sagde han.

Han var dog ikke afvisende over for ideen om at indføre deciderede rygezoner på udeserveringerne.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind