TV2/News fortalte søndag aften, at manglende hænder fortsat er en stor udfordring i hotel- og restaurationsbranchen. 39 procent af alle rekrutteringsforsøg mislykkes, men i hovedstaden er andelen helt oppe på 53 procent.

På grund af den manglende arbejdskraft er flere restauranter nødt til for eksempel at begrænse åbningstiden eller tage imod færre gæster for at få vagtplanerne til at hænge sammen.

Kommerciel direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, afviste, at man kan sætte direkte lighedstegn mellem den manglende arbejdskraft, og mangel på lyst til at arbejde i branchen.

”Forklaringen er først og fremmest, at vi i øjeblikket vækster så voldsomt, at vi simpelthen ikke kan følge med efterspørgslen”.

Hans opfordring til politikerne på Christiansborg lød:

”På den korte bane skal det være nemmere at rekruttere international arbejdskraft. På den lange bane kunne vi godt tænke os langt flere midler til erhvervsuddannelserne. Vi ser over de sidste fem år, at optaget på erhvervsuddannelserne er faldet med op til 50 procent. Det er en skræmmende udvikling, hvis vi skal fortsætte med at være gastronomisk supermagt”.

HORESTA: Hotellerne ser optimistisk på fremtiden

En ny medlemsundersøgelse blandt HORESTAs hotelmedlemmer viser, at branchen generelt forventer et positivt 2024 og betragter deres økonomiske situation som god. Særligt større hoteller forventer en omsætningsvækst i år.

Log ind