TV2/News fortalte søndag aften, at manglende hænder fortsat er en stor udfordring i hotel- og restaurationsbranchen. 39 procent af alle rekrutteringsforsøg mislykkes, men i hovedstaden er andelen helt oppe på 53 procent.
På grund af den manglende arbejdskraft er flere restauranter nødt til for eksempel at begrænse åbningstiden eller tage imod færre gæster for at få vagtplanerne til at hænge sammen.
Kommerciel direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, afviste, at man kan sætte direkte lighedstegn mellem den manglende arbejdskraft, og mangel på lyst til at arbejde i branchen.
”Forklaringen er først og fremmest, at vi i øjeblikket vækster så voldsomt, at vi simpelthen ikke kan følge med efterspørgslen”.
Hans opfordring til politikerne på Christiansborg lød:
”På den korte bane skal det være nemmere at rekruttere international arbejdskraft. På den lange bane kunne vi godt tænke os langt flere midler til erhvervsuddannelserne. Vi ser over de sidste fem år, at optaget på erhvervsuddannelserne er faldet med op til 50 procent. Det er en skræmmende udvikling, hvis vi skal fortsætte med at være gastronomisk supermagt”.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
McDonald's Danmark ser stort potentiale i leveringstjenester
01-11-2024
-
Skagen takker nej til Unesco-status på grund af udviklingshensyn
01-11-2024
-
Uhyggelig efterårssucces: Forlystelsesparker gør Halloween-tema til publikumssucces
01-11-2024
-
I København har de råd til at gå på restauration: Spis lige brød til, siger de i provinsen
01-11-2024
-
Femern-tunnel kan skabe 500.000 flere overnatninger årligt
01-11-2024
-
Stor renovering løfter Quality Hotel The Reef i Frederikshavn
01-11-2024
-
Vi går markant mere ud og spiser end for fem år siden
01-11-2024