Den 15. april 1981 åbnede McDonald’s sin første danske restaurant på Vesterbrogade i København. Siden er nye restauranter poppet op over alt på landkortet, og forleden kunne kæden så fejre åbningen af sin restaurant nr. 100 på dansk jord.
Det skete ved Friheden Station vest for København, hvor ejeren, Mikkel Wyrtz, og restaurantchef Phillip Funch, kunne byde velkommen inden for til de første kunder.

Udover at have rundet 100 restauranter er McDonald’s nu oppe på at beskæftige 8.000 medarbejdere, og de har en enorm betydning for kædens succes, understregede adm. direktør, Mads Friis, da han talte ved åbningen i Friheden.
Han glædede sig samtidig over, at McDonald’s i dag både er anerkendt for at have ordnede forhold og for sit bidrag til de lokalområder, hvor kæden har åbnet restauranter.

Det bekræftede både formanden for Folketingets beskæftigelsesudvalg, socialdemokraten Bjarne Laustsen, og formanden for 3F Privat Service - Hotel og Restauration, John Frederiksen, ved åbningen i Friheden.

Sidstnævnte roste McDonald’s for at være lige så gode til at passe på medarbejderne som til at lave burgere.

Herunder kan du se en video fra åbningen og høre Mads Friis sætte ord på McDonald’s vækstrejse samt kædens planer for de kommende år.

Planer om en ny McDonald's ved travlt kryds

Fastfoodgiganten arbejder på at kunne opføre en helt ny restaurant på hjørnet af Ejbygade og Åsumvej i Odense. Det fremgår af et dokument på Odense Kommunes hjemmeside.

Log ind