HORESTA Camping vil af med de snærende bånd, der forhindrer fuldt åbne campingpladser i vinterhalvåret.

Derfor er det langt fra nok, når regeringen nu vil åbne op for, at 5 procent af campingenhederne må udlejes i vinterhalvåret, mener HORESTA Camping.

”I modsætning til store dele af det øvrige turisterhverv har campingbranchen mistet terræn. Siden 1992 har vi mistet næsten hver femte overnatning, og forklaringen er enkel: Alt for snærende lovgivning gør det umuligt for os at produktudvikle og innovere”, siger Martin Gertz Andersen, der er sekretariatschef i HORESTA Camping.

Han understreger, at muligheden for at udleje 5 procent af enhederne er et skridt i den rigtige retning, men at der skal ske grundlæggende ændringer, hvis campingbranchen skal kunne få glæde af turisterhvervets generelle vækst. Det handler blandt andet om at få ændret radikalt på det nuværende campingreglement.

Men hensyn til de kommende muligheder for vinterudlejning, har regeringen efter HORESTA Campings opfattelse overset de økonomiske konsekvenser for pladserne.

”Når vi kun kan udleje 5 procent af campingenhederne, bliver det svært at drive en sund forretning. Man skal huske på, at når vi åbner pladsen, følger der en række omkostninger med, fordi vi skal åbne for fællesfaciliteterne, og det koster både varme og el, ligesom det kræver bemanding”, siger Martin Gertz Andersen.

Han gør også opmærksom på, at forslaget strider imod regeringens egne mål om energibesparelser, fordi 5 pct. loftet vil medføre et øget energiforbrug fordelt på færre gæster.

Campingkæmpe investerer i danske pladser

First Camp, Skandinaviens største campingkæde, investerer nu i at renovere og øge kapaciteten på eksisterende danske pladser. Investeringerne bliver ført ud i livet inden sommeren 2024.

HORESTA-formand raser mod nye pladser til autocampere

Det kan aldrig være en kommunal opgave at tilbyde gratis overnatning til turister, siger campingpladsejer – udvalgsformand ser sagen i sammenhæng med muligheden af at indføre kontrol af brugen af p-pladser til autocampere.

Log ind