HORESTA Camping vil af med de snærende bånd, der forhindrer fuldt åbne campingpladser i vinterhalvåret.

Derfor er det langt fra nok, når regeringen nu vil åbne op for, at 5 procent af campingenhederne må udlejes i vinterhalvåret, mener HORESTA Camping.

”I modsætning til store dele af det øvrige turisterhverv har campingbranchen mistet terræn. Siden 1992 har vi mistet næsten hver femte overnatning, og forklaringen er enkel: Alt for snærende lovgivning gør det umuligt for os at produktudvikle og innovere”, siger Martin Gertz Andersen, der er sekretariatschef i HORESTA Camping.

Han understreger, at muligheden for at udleje 5 procent af enhederne er et skridt i den rigtige retning, men at der skal ske grundlæggende ændringer, hvis campingbranchen skal kunne få glæde af turisterhvervets generelle vækst. Det handler blandt andet om at få ændret radikalt på det nuværende campingreglement.

Men hensyn til de kommende muligheder for vinterudlejning, har regeringen efter HORESTA Campings opfattelse overset de økonomiske konsekvenser for pladserne.

”Når vi kun kan udleje 5 procent af campingenhederne, bliver det svært at drive en sund forretning. Man skal huske på, at når vi åbner pladsen, følger der en række omkostninger med, fordi vi skal åbne for fællesfaciliteterne, og det koster både varme og el, ligesom det kræver bemanding”, siger Martin Gertz Andersen.

Han gør også opmærksom på, at forslaget strider imod regeringens egne mål om energibesparelser, fordi 5 pct. loftet vil medføre et øget energiforbrug fordelt på færre gæster.

Campingplads er CO2-neutral

En lollandsk campingplads kan nu officielt kalde sig CO2-neutral som den måske eneste i Europa efter en målrettet indsats, lyder det fra ejeren. Miljøvenlighed er en prioritet for turister, der rejser til Danmark.

Log ind