HORESTA Camping vil af med de snærende bånd, der forhindrer fuldt åbne campingpladser i vinterhalvåret.

Derfor er det langt fra nok, når regeringen nu vil åbne op for, at 5 procent af campingenhederne må udlejes i vinterhalvåret, mener HORESTA Camping.

”I modsætning til store dele af det øvrige turisterhverv har campingbranchen mistet terræn. Siden 1992 har vi mistet næsten hver femte overnatning, og forklaringen er enkel: Alt for snærende lovgivning gør det umuligt for os at produktudvikle og innovere”, siger Martin Gertz Andersen, der er sekretariatschef i HORESTA Camping.

Han understreger, at muligheden for at udleje 5 procent af enhederne er et skridt i den rigtige retning, men at der skal ske grundlæggende ændringer, hvis campingbranchen skal kunne få glæde af turisterhvervets generelle vækst. Det handler blandt andet om at få ændret radikalt på det nuværende campingreglement.

Men hensyn til de kommende muligheder for vinterudlejning, har regeringen efter HORESTA Campings opfattelse overset de økonomiske konsekvenser for pladserne.

”Når vi kun kan udleje 5 procent af campingenhederne, bliver det svært at drive en sund forretning. Man skal huske på, at når vi åbner pladsen, følger der en række omkostninger med, fordi vi skal åbne for fællesfaciliteterne, og det koster både varme og el, ligesom det kræver bemanding”, siger Martin Gertz Andersen.

Han gør også opmærksom på, at forslaget strider imod regeringens egne mål om energibesparelser, fordi 5 pct. loftet vil medføre et øget energiforbrug fordelt på færre gæster.

Fritidshavne får lov til at bygge pladser til autocampere

Aalborg Kommune giver fritids- og lystbådehavne lov til at bygge særskilte pladser til autocampere. Det betyder blandt andet, at de kan tiltrække flere turister til byen, siger daglig leder af Aalborg Nørresundby Fritidshavne.

HORESTA glæder sig over EU-forslag: ”Vigtige skridt på vejen til fair Airbnb-regulering”

Den private udlejning af boliger og værelser buldrede afsted inden pandemien, og det er ved at ske igen. Der er ikke styr på kontrollen med loftet over antal udlejede dage, eller om udlejere overholder reglen om udlejning i øvrigt. Det skyldes, at myndighederne mangler de nødvendige værktøjer til at tage hånd om globale platforme som Airbnb, lyder det fra Martin Gertz Andersen, politisk chefkonsulent i HORESTA.

Log ind