Debatten om antallet af hoteller i det indre København fortsætter, og senest i aftes havde TV2/Kosmopol (tidligere Lorry) et indslag om emnet.
Afsættet for debatten er, at det socialdemokratiske medlem af Borgerrepræsentationen, Jonas Bjørn, er gået til kamp mod lyden af rullekufferter i indre by. Han ønsker at nye hoteller fremover skal ligge længere væk.

Men HORESTA advarer imod at tro at et stop for nye hoteller er lig med et loft over antallet af rullekufferter.

”Der er en efterspørgsel på at bo på centralt, og hvis der ikke er et tilstrækkeligt udbud af hoteller, vil markedet for Airbnb bare vokse i stedet, og lyden af rullekufferter være den samme”, siger HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind.

Jonas Bjørn sagde i aftes til TV2/Kosmopol, at turisterne kommer for at opleve det liv, som københavnerne lever, og det er ikke kun i indre by.

Jeppe Møller-Herskind advarede imod at lægge loft over antallet af hoteller.

”Konsekvensen bliver, at vi ikke kan svare den efterspørgsel, der er i København. Man kommer til København for at spise og drikke og få nogle fantastiske oplevelser. Det kan vi simpelthen ikke leve op til, hvis vi flytter hotellerne ud af byen”, sagde Jeppe Møller-Herskind.

Han medgiver, at det på lidt længere sigt kan være nødvendigt at tage en debat om, hvor mange turister der skal være i indre by.

”Når den aktuelle krise klinger af, vil turismen vokse igen, og her skal vi selvfølgelig passe på, at det indre København kan håndtere presset. Derfor giver det mening at tænke i, hvordan vi kan motivere turisterne til også at besøge områderne uden for Middelalderbyen. Men det er i dagtimerne, hvor beboerne kan opleve et reelt pres. Om natten ligger de fleste af turisterne jo og sover”, siger Jeppe Møller-Herskind.

En undersøgelse fra Indre By Lokaludvalg viste for nylig, at 57 procent af beboerne i indre by er enige i eller meget enige i, at turister er en berigelse for indre by.

Se indslaget fra TV2 Kosmopol her.

Jeppe Moller Herskind 147X200.Png
Kommerciel direktør
Jeppe Møller-Herskind

HORESTA: Forbud mod udeservering er håbløs symbolpolitik

Forbuddet mod udeservering efter klokken 22 spøger stadig i København. Den 4. december stemmer politikerne om forslaget, som har fanget offentlighedens interesse, men brancheorganisationen HORESTA mener, at der er tale om symbolpolitik.

Log ind