Debatten om antallet af hoteller i det indre København fortsætter, og senest i aftes havde TV2/Kosmopol (tidligere Lorry) et indslag om emnet.
Afsættet for debatten er, at det socialdemokratiske medlem af Borgerrepræsentationen, Jonas Bjørn, er gået til kamp mod lyden af rullekufferter i indre by. Han ønsker at nye hoteller fremover skal ligge længere væk.

Men HORESTA advarer imod at tro at et stop for nye hoteller er lig med et loft over antallet af rullekufferter.

”Der er en efterspørgsel på at bo på centralt, og hvis der ikke er et tilstrækkeligt udbud af hoteller, vil markedet for Airbnb bare vokse i stedet, og lyden af rullekufferter være den samme”, siger HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind.

Jonas Bjørn sagde i aftes til TV2/Kosmopol, at turisterne kommer for at opleve det liv, som københavnerne lever, og det er ikke kun i indre by.

Jeppe Møller-Herskind advarede imod at lægge loft over antallet af hoteller.

”Konsekvensen bliver, at vi ikke kan svare den efterspørgsel, der er i København. Man kommer til København for at spise og drikke og få nogle fantastiske oplevelser. Det kan vi simpelthen ikke leve op til, hvis vi flytter hotellerne ud af byen”, sagde Jeppe Møller-Herskind.

Han medgiver, at det på lidt længere sigt kan være nødvendigt at tage en debat om, hvor mange turister der skal være i indre by.

”Når den aktuelle krise klinger af, vil turismen vokse igen, og her skal vi selvfølgelig passe på, at det indre København kan håndtere presset. Derfor giver det mening at tænke i, hvordan vi kan motivere turisterne til også at besøge områderne uden for Middelalderbyen. Men det er i dagtimerne, hvor beboerne kan opleve et reelt pres. Om natten ligger de fleste af turisterne jo og sover”, siger Jeppe Møller-Herskind.

En undersøgelse fra Indre By Lokaludvalg viste for nylig, at 57 procent af beboerne i indre by er enige i eller meget enige i, at turister er en berigelse for indre by.

Se indslaget fra TV2 Kosmopol her.

Jeppe Moller Herskind 147X200.Png
Viceadministrerende direktør
Jeppe Møller-Herskind

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind