Omsætningsforventningerne blandt overnatningsstederne tegner et dystert billede af starten på året, fortæller Danmarks Statistik. Hele 52 pct. forudser faldende omsætning de næste tre måneder, mens blot 5 pct. tror på en stigning, da de blev spurgt i januar. Billedet stemmer godt overens med HORESTAs seneste medlemsanalyse, hvor størstedelen af hotellerne forventede et svært første kvartal af 2023.

I årene op til pandemien var der ca. lige mange, der forventede vækst som fald, når Danmarks Statistik tog temperaturen på hotelerhvervet i årets første måned, men det billede er nu ændret, fortæller Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

”Forventningerne blandt overnatningsstederne er uden tvivl farvet af den generelle økonomiske usikkerhed, inflation og ændrede forbrugsvaner. Og tallene viser, at hotellerne forventer, at det holder ved de kommende par måneder,” siger han, og fortsætter:

”Når det er sagt, så bliver forventninger ikke altid til virkelighed. Vi stadig en optimisme, når det kommer til forsommeren og højsæsonen, hvor den internationale rejseaktivitet samt lave energiregninger til danskerne forhåbentlig igen vil skabe masser af aktivitet i vores fantastiske erhvervet,” lyder det fra Jonas Kjær.

Han tilføjer, at der er store forskelle på forventninger blandt erhvervets virksomheder, og 43 pct. forudser da også en omsætning, som er uændret og på niveau med normalen for de kommende måneder.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Log ind