Digitalisering er sammen med bæredygtighed blandt de stærkeste fokusområder for hotelbranchen i disse år. Adgang til streamingtjenester på hotelværelset og digitale værelsesnøgler er nogle af de lavthængende frugter, som flere allerede har implementeret, men gæsternes krav til nye løsninger vil helt forudsigeligt stige de kommende år i takt med, at hjemmene bliver mere og mere digitaliserede.

På den baggrund har mediet HotelTechReport netop offentliggjort en liste med ti digitale løsninger, som hotelbranchen skal holde øje med i nær fremtid. Listen ser sådan ud:

  1. Streaming: USB-port på hotelværelsets tv, så gæsten kan medbringe sin bærbare streamingenhed som f.eks. en Amazon Fire Stick. Hoteller kan også udnytte en platform som Enseo, der giver gæsten mulighed for at logge ind på sin foretrukne streamingkonto og derefter automatisk blive logget ud ved check ud.
  2. Opladning: Trådløs opladning overfører strøm fra en opladnings-"måtte" til en enhed som en smartphone eller hovedtelefoner, når enheden placeres på måtten.
  3. Smart kontrol: Digital kontrol til temperatur, lys og strøm, der kan justeres og programmeres med et tryk på en finger fra en smartphone eller anden enhed.
  4. Tabletbaseret kontrol: Den traditionelle gæstebog erstattes af tablet med information om hoteltjenester; restaurantens åbningstider, roomservicemenuer, spatjenester. Devicen kan også afspille musik, styre rummets lys og temperatur.
  5. Lydisoleringsteknologi: Ny standard for lydisolerede vinduer bruger akustisk teknologi til at minimere støj fra trafik, fly eller høj musik.
  6. Stemmeaktiverede kontroller: Tjenster, der gør det muligt for gæster at bruge stemmekommandoer til at anmode om tjenester som rengøring eller betjent.
  7. Smarte spejle: Kombination af tv-skærm og spejl på gæsteværelset. Mens gæsten barberer sig eller børster tænder, kan vedkommende se nyhederne, tjekke vejret eller anmode om hotelservice via en concierge-lignende funktion.
  8. Nøglefri adgang: En tastaturkode, en digital version af en værelsesnøgle eller en app på en smartphone eliminerer behovet for fysiske værelsesnøgler og strømliner indtjekningsprocessen.
  9. Concierge-videochat: Med en hurtig scanning af en QR-kode giver kommunikationssystemer gæster mulighed for at tale, sms'e eller videochatte med hotellets personale i realtid.
  10. Smart TV: Et Smart TV giver seerne mulighed for at vælge deres foretrukne streamingtjeneste fra et katalog over apps.

Se også

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag!

Gå ikke glip af branchens fedeste event når vi den 16. november for 11. gang samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen!

Log ind