SF lægger ikke skjul på, at en afgift på turisme indirekte skal bruges til at finansiere Københavns Kommunes velfærd.

I en debat om turismeafgiften på TV2/News (se udpluk fra debatten i videoen herunder) sagde partiets byudviklingsordfører i hovedstaden, Rasmus Steenberger, at indtægten skal skabe bedre balance i den kommunale økonomi. Turisterne skal bidrage til at holde byen mere ren, fordi det i stigende grad er sværere at få enderne til at hænge sammen i den kommunale økonomi, hvor der spares på daginstitutioner, skoler og ældrepleje.

”Det er jo sådan, at det er forbundne kar. Det er jo ikke sådan, at staten kommer og giver os alle de momsindtægter, som turisterne lægger, så vi er jo nødt til at sige til staten, at så må I finde en anden måde at løse det her på”, sagde Rasmus Steenberger.

HORESTAs viceadm. direktør, Jeppe Møller-Herskind deltog i debatten med Rasmus Steenberger. HORESTA har taget skarpt afstand fra forslaget om en turismeafgift, og Jeppe Møller-Herskind sagde, at HORESTA frygter, at turisterhvervet reelt skal bruges til at finansiere offentlig velfærd.

”Som vi kan høre, er vi ikke helt enige i, om det er daginstitutioner eller toiletter, der skal investeres i, og det er også det, vi frygter. At det her ender med at blive en afgiftsskrue. Vi kunne se, at da man på Christiansborg snakkede flyafgifter, så var det lige pludselig dem, der skulle til at dække noget af ældreomkostningerne, og på samme måde frygter vi, at man sidder på Københavns Rådhus og lige pludselig mangler nogle penge og i yderligere omfang kommer til at skrue på en i forvejen dårlig idé, nemlig turismeafgiften”, sagde Jeppe Møller-Herskind.

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind