HORESTA glæder sig over, at et bredt flertal i Folketinget nu afsætter 40 millioner kroner til blandt andet udviklingen af kyst- og naturturismen. Der afsættes ligeledes midler til at tiltrække flere udenlandske turister ifm. cykelevents i Danmark.

Udover de tre regeringspartier, Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, står også SF, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det radikale Venstre og Alternativet bag beslutningen.

"Det er et vigtigt signal til dansk turisme, at så bredt et flertal i Folketinget er parat til at investere i fortsat udvikling. Kyst- og naturoplevelser er blandt de vigtigste grunde til at søge mod Danmark, men der er brug for løbende at udvikle oplevelsen og produktet", siger HORESTAs viceadm. direktør, Jeppe Møller-Herskind.

2023 har været et rigtig godt år for turismen i Danmark med turister, der vender tilbage efter nogle år med begrænset rejseaktivitet. Det bidrager markant til udviklingen af turismen, som er Danmarks fjerdestørste eksporterhverv, og hvert år sender hvert år flere milliarder kroner i statskassen. Ikke nok med det, så skaber dansk turisme også vigtige arbejdspladser ligesom den er med til at udvikle lokalsamfundene uden for de større byer.

”Vi har fundamentet på plads, men vi skal fortsat udvikle turismen. Derfor giver vi nu sammen med et bredt flertal af Folketingets partier over 40 mio. kr. til indsatser, som skal understøtte den gode udvikling særligt uden for de store byer og uden for højsæsonen. For turismen er mere end oplevelser og gode minder, det betyder også vækst og arbejdspladser i hele landet,” lyder det fra erhvervsminister Morten Bødskov.

Log ind