Hoteller og restauranter er hårdere ramt end andre brancher, når det gælder mangel på arbejdskraft.

”Det går ikke så godt, som vi havde håbet på. Vi er en branche, som efterspørger arbejdskraft på hele linjen, men specielt faglært arbejdskraft”, sagde HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind, da TV2/Kosmopol i påsken satte fokus på emnet.

En ny rapport fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at to ud af tre restauranter i anden halvdel af 2022 havde så stor mangel på arbejdskraft, at det kostede på bundlinjen.

I hovedstaden mislykkedes 56 procent af alle rekrutteringsforsøg i branchen, og det er den højeste andel i alle brancher.

Hvis billedet skal ændres, er der behov for handling, pointerede Jeppe Møller-Herskind.

”Vi har brug for mere arbejdskraft fra udlandet, men vi skal også have fat i hele den upcoming generation, som skal søge imod vores fantastiske branche. Det betyder også, at erhvervsuddannelserne skal have et løft, og at vi skal have markedsført uddannelserne bedre", sagde han.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind