Der var god stemning da HORESTA mødtes med erhvervsminister Morten Bødskov og Venstres fungerende formand, Troels Lund Poulsen. HORESTA takkede de to regeringspartier for blandt andet at bevilge penge til udviklingen af Danmarks kandidatur til de uofficielle verdensmesterskaber for kokke, Bocuse d’Or. I finanslovsaftalen for 2023 er der yderligere afsat penge til at løfte de bæredygtige kompetencer på kokkeuddannelserne, så de fremover bliver grønnere.

Udover at takke for velviljen til at prioritere hotel- og restaurantbranchen i finansloven, fik HORESTA mulighed for at fortælle, hvor der ellers bør sættes ind i branchen.

Det gælder blandt andet adgangen til det danske arbejdsmarked for personer fra lande uden for EU, hvor HORESTA oplever mange benspænd i forbindelse med ansøgning om arbejds- og opholdstilladelser. For eksempel i Beløbsordningen, hvor den såkaldte formodningsregel stiller erhvervet væsentligt ringere end andre erhverv.

Artiklen fortsætter under billedet.

Derfor er det HORESTAs holdning, at der bør kigges nærmere på, hvordan den kan udfases.

“Vi havde et virkelig godt møde med Morten Bødskov og Troels Lund Poulsen. Vi fik mulighed for at takke dem, og de var meget interesserede i at høre, hvilke udfordringer branchen står overfor. Det glæder vi os over på branchens vegne og fortsætter selvfølgelig med at kæmpe for at nedbryde de udfordringer, branchen oplever til hverdag,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.

Under mødet pointerede HORESTA også, at hotel- og restaurantbranchen er en af de brancher, der har tilbagebetalt flest coronalån, og at det vidner om en betalingsvillig branche, der trods store udfordringer under coronakrisen, prioriterer det højt at betale sin gæld tilbage.

Derudover drøftede man blandt andet den akutte mangel på elever på kokke-, tjener-, og receptionistuddannelserne samt kontantreglen.

Fra HORESTA deltog formand Jan Laursen; næstformand Mads Friis; bestyrelsesmedlem Jan Grimstrup Larsen; kommerciel direktør Jeppe Møller-Herskind og politisk konsulent Maria Olafsson.

HORESTA: Forbud mod udeservering er håbløs symbolpolitik

Forbuddet mod udeservering efter klokken 22 spøger stadig i København. Den 4. december stemmer politikerne om forslaget, som har fanget offentlighedens interesse, men brancheorganisationen HORESTA mener, at der er tale om symbolpolitik.

Log ind