Der var god stemning da HORESTA mødtes med erhvervsminister Morten Bødskov og Venstres fungerende formand, Troels Lund Poulsen. HORESTA takkede de to regeringspartier for blandt andet at bevilge penge til udviklingen af Danmarks kandidatur til de uofficielle verdensmesterskaber for kokke, Bocuse d’Or. I finanslovsaftalen for 2023 er der yderligere afsat penge til at løfte de bæredygtige kompetencer på kokkeuddannelserne, så de fremover bliver grønnere.

Udover at takke for velviljen til at prioritere hotel- og restaurantbranchen i finansloven, fik HORESTA mulighed for at fortælle, hvor der ellers bør sættes ind i branchen.

Det gælder blandt andet adgangen til det danske arbejdsmarked for personer fra lande uden for EU, hvor HORESTA oplever mange benspænd i forbindelse med ansøgning om arbejds- og opholdstilladelser. For eksempel i Beløbsordningen, hvor den såkaldte formodningsregel stiller erhvervet væsentligt ringere end andre erhverv.

Artiklen fortsætter under billedet.

Derfor er det HORESTAs holdning, at der bør kigges nærmere på, hvordan den kan udfases.

“Vi havde et virkelig godt møde med Morten Bødskov og Troels Lund Poulsen. Vi fik mulighed for at takke dem, og de var meget interesserede i at høre, hvilke udfordringer branchen står overfor. Det glæder vi os over på branchens vegne og fortsætter selvfølgelig med at kæmpe for at nedbryde de udfordringer, branchen oplever til hverdag,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.

Under mødet pointerede HORESTA også, at hotel- og restaurantbranchen er en af de brancher, der har tilbagebetalt flest coronalån, og at det vidner om en betalingsvillig branche, der trods store udfordringer under coronakrisen, prioriterer det højt at betale sin gæld tilbage.

Derudover drøftede man blandt andet den akutte mangel på elever på kokke-, tjener-, og receptionistuddannelserne samt kontantreglen.

Fra HORESTA deltog formand Jan Laursen; næstformand Mads Friis; bestyrelsesmedlem Jan Grimstrup Larsen; kommerciel direktør Jeppe Møller-Herskind og politisk konsulent Maria Olafsson.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind