Fristen for slutafregning er den 30. september 2022, men virksomheder, der ikke har indberettet inden denne dato, vil modtage et rykkerbrev, hvor fristen udskydes yderligere 30 dage. HORESTA arbejder på en generel fristforlængelse til udgangen af november 2022, så virksomhederne har den nødvendige tid til at slutafregne.

”Vi hører fra mange medlemmer, at de oplever store udfordringer med slutafregningen. Det er en fuldstændig afgørende øvelse, som store dele af deres samlede kompensation afhænger af, og derfor ønsker vi i HORESTA, at fristen udsættes. Det er ikke rimeligt at medarbejdere må arbejde i døgndrift på grund af systemfejl,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

Han tilføjer, at medlemmerne ser frem til at kunne lukke kapitlet om kompensation og det dertilhørende bureaukrati, som har plaget dem siden pandemiens udbrud.

Registrering af 3 kalenderdage er afgørende

HORESTA udsendte fredag eftermiddag en direct mail til alle medlemmer, hvori du kan finde information om udregning af lønkompensation. Heri kan du også læse, hvordan du skal forholde dig til begrebet kontraktuelle arbejdsdage, som indgår i det officielle indberetningssystem.

Har du som medlem ikke modtaget mailen, kan du skrive til [email protected].

Kontantpligt driller forlystelsesparker: ”Vi vil bare gerne have lidt fleksibilitet”

De kolde kontanter er en varm kartoffel. I hvert fald når det handler om erhvervslivets pligt til at modtage dem. Debatten om retten til at sige nej til kontanter har raset længe, og nu presser også forlystelsesparker og koncertsteder på for at få blødt op omkring den lovgivning, der forpligter alle salgssteder til at tage imod kontanter, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind