Hidtil har fristen for slutafregning af den seneste coronakompensation heddet den 30. september 2022, men nu bliver den dato flyttet en måned. Dermed skal myndighederne have samtlige oplysninger fra virksomhederne senest den 30. oktober 2022.09.22

HORESTA roser beslutningen om at skubbe datoen. Det skyldes blandt andet udfordringer med systemet.

”Slutafregningen er altafgørende for virksomhederne, for det er i sidste ende den, der afgør, hvor meget kompensation virksomhederne er berettiget til. Med de udfordringer som virksomhederne har oplevet med indberetningen, synes vi kun det er fair, at datoen skubbes. Vi opfordrer fortsat til, at datoen skubbes yderligere til 30. november,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

Slutafregningen gælder for kompensation for faste omkostninger i en eller flere perioder mellem 9. juli 2020 og 28. februar 2022, samt lønkompensation i en eller flere perioder mellem 30. august 2020 og 15. februar 2022, og kompensation for tabt omsætning i en eller flere perioder mellem 1. september 2020 og 28. februar 2022.

Mette Falkenberg
Direktør for politik og bæredygtighed
Mette Falkenberg Rasmussen

Kontantpligt driller forlystelsesparker: ”Vi vil bare gerne have lidt fleksibilitet”

De kolde kontanter er en varm kartoffel. I hvert fald når det handler om erhvervslivets pligt til at modtage dem. Debatten om retten til at sige nej til kontanter har raset længe, og nu presser også forlystelsesparker og koncertsteder på for at få blødt op omkring den lovgivning, der forpligter alle salgssteder til at tage imod kontanter, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind