Vi skal ikke stoppe med at være turister, men vi skal gøre det på en ansvarlig måde. Det var blandt budskaberne, da HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, mandag eftermiddag var i ”Kulturen på P1”.

Og der spiller virksomhederne en stor rolle. Derfor har HORESTA for nyligt lanceret Green Attraction, som er en certificering målrettet forlystelsesparker, museer, attraktioner og andre oplevelsesvirksomheder.

”Med konkrete kriterier giver Green Attraction en rettesnor for at arbejde med miljø og bæredygtighed. Det er ikke ensbetydende med, at rutsjebanen ikke skal køre stærkt. Certificeringen skal i stedet hjælpe den gode oplevelse til også at blive mere ansvarlig,” siger Mikal Holt Jensen, sekretariatschef i Green Attraction & miljøchef i HORESTA.

Han tilføjer, at turisterne i højere grad efterspørger bæredygtigheden, og med den nye certificering får oplevelsesvirksomhederne et stærkt værktøj til at markedsføre sig.

Mikal Holt Jensen understreger desuden, at certificeringen ikke er ensbetydende med, at virksomhederne læner sig tilbage på den bæredygtige dagsorden. Der er løbende inspektioner, og kriterierne udvikler sig over tid.

Hør hele indslaget fra DR P1 her (efter 14:00).

Mere affaldssortering er fælles gevinst og ansvar

I HORESTA er vi glade for de nye politiske aftaler, som sikrer en bedre og mere ens affaldssortering i hele landet. Vores medlemmer glæder sig til at hjælpe deres gæster med at sortere deres affald, så vi øger genanvendelsen. Indsatsen forsinkes af, at hverken kommuner eller indsamlingsvirksomheder er klar, skriver Mikal Holt-Jensen, miljøchef i HORESTA.

Job som sørøver eller legeinstruktør trak 1.000 til stor jobmesse i Billund

Den traditionsrige jobmesse for sæsonarbejdere i Billund foregik lørdag for første gang i samarbejde mellem Legoland, Lego House, Lalandia og Wow Park - med stor interesse fra fremmødte. I fem timer var der proppet med folk i Billund, der ville tale sig til et job som prinsesse, Play Agent, livredder eller legeinstruktør, skriver TV Syd.
De og mange andre jobfunktioner var nemlig på højkant til fælles jobmesse i Billund Idrætscenter for sæsonarbejde i Legoland, Lego House, Lalandia Billund eller Wow Park.

Log ind