Campingpladserne nød godt af, at danskerne i de to foregående corona-somre havde begrænsede muligheder for at rejse udenlands. Nu har Danmarks Statistik så offentliggjort overnatningstal for juli 2022, og campingpladserne har formået at holde fast i overnatningsfremgangen sammenlignet med 2019, før krisen ramte.

I juli var der 4,1 mio. overnatninger på de danske campingpladser, hvilket var mere end en kvart million flere end samme måned i 2019. Det var en smule under niveauet fra somrene i 2020 og 2021.

Ser man dog på årets syv første måneder har der dog været en fremgang på flere end 850.000 overnatninger hos campingpladserne sammenlignet med 2019, hvilket svarer til en vækst på 11,1 pct., hvilket også er væsentlig højere end 2020 og 2021.

”Særligt de udenlandske turister har sikret en stærk sommer for campingpladserne i år, og de har været meget savnet under pandemien,” siger Martin Andersen, sekretariatsleder for HORESTA Camping.

Han understreger, at campingerhvervet altid har været ensbetydende med gode oplevelser i naturskønne rammer, og at det er en ferieform, som mange rejsende har et stærkt forhold til og gode minder fra.

Potentialet er endnu større

HORESTA Camping mener, at potentialet i erhvervet er endnu større, men at virksomhederne underlægges unødvendige benspænd i det nuværende campingreglement.

”Virksomhederne bliver detailstyret i en sådan grad, at ønskerne til udvikling og nytænkning er nærmest umulige at realisere. Det ser man slet ikke i landene omkring os, og derfor er det vigtigt, at vi sikrer branchen en langt højere grad af fleksibilitet, så vi kan indfri det enorme potentiale, der er i virksomhederne. Efterspørgslen på campingoplevelser har aldrig været større, og den skal virksomhederne have lov til at imødekomme,” mener Martin Andersen.

Campingkæmpe investerer i danske pladser

First Camp, Skandinaviens største campingkæde, investerer nu i at renovere og øge kapaciteten på eksisterende danske pladser. Investeringerne bliver ført ud i livet inden sommeren 2024.

Stadigt flere konkurser i branchen

Nye konkurstal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af konkurser i 3. kvartal i hotel- og restaurantbranchen stadig ligger højt sammenlignet med gennemsnittet fra før corona.

Log ind