TV2/Lorry satte i aftes fokus på begrebet ”el-skam” ved at rette blikket mod hovedstadens butikker og restauranters forbrug el-forbrug til oplysning af facader og udstillinger.

I indslaget opfordrede den grønne tænketank, Concito, til, at erhvervslivet dæmper el-forbruget.

”Vi er i en energikrise, og dér må man tage nogle konsekvenser. Om det så skal håndteres med ”skam”, det kan man altid diskutere, men vi skal alle sammen vise samfundsansvar i forhold til den måde, vi bruger energi på”, sagde seniorrådgiver i Concito, Michael H. Nielsen.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, slog fast, at HORESTAs medlemmer tager ansvaret på sig.

”Vores branche har selvfølgelig – om nogen – en interesse i at nedbringe de meget høje energiregninger, som vi får i branchen lige nu. Jeg oplever nogle medlemmer, som er meget ansvarsbevidste.”

I Illums Bolighus har de skruet ned for belysningen i vinduerne, og lyset slukkes helt kl. 22 i stedet for kl. 02 som før.

Bolighusets adm. direktør, Henrik Ypkendanz, understregede, at LED-lyset i vinduerne står for promiller af det samlede energiforbrug i huset, og han medgav, at når bolighuset nu slukker lyset tidligere på aftenen, så har det først og fremmest en symbolværdi.

Log ind