TV2/Lorry satte i aftes fokus på begrebet ”el-skam” ved at rette blikket mod hovedstadens butikker og restauranters forbrug el-forbrug til oplysning af facader og udstillinger.

I indslaget opfordrede den grønne tænketank, Concito, til, at erhvervslivet dæmper el-forbruget.

”Vi er i en energikrise, og dér må man tage nogle konsekvenser. Om det så skal håndteres med ”skam”, det kan man altid diskutere, men vi skal alle sammen vise samfundsansvar i forhold til den måde, vi bruger energi på”, sagde seniorrådgiver i Concito, Michael H. Nielsen.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, slog fast, at HORESTAs medlemmer tager ansvaret på sig.

”Vores branche har selvfølgelig – om nogen – en interesse i at nedbringe de meget høje energiregninger, som vi får i branchen lige nu. Jeg oplever nogle medlemmer, som er meget ansvarsbevidste.”

I Illums Bolighus har de skruet ned for belysningen i vinduerne, og lyset slukkes helt kl. 22 i stedet for kl. 02 som før.

Bolighusets adm. direktør, Henrik Ypkendanz, understregede, at LED-lyset i vinduerne står for promiller af det samlede energiforbrug i huset, og han medgav, at når bolighuset nu slukker lyset tidligere på aftenen, så har det først og fremmest en symbolværdi.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind