Kom og hør nærmere om de forskellige muligheder for at hente international arbejdskraft, når medarbejdere fra SIRI den 1. december 2022 gæster HORESTA og holder oplæg om emnet fra kl. 9 til kl. 12. Der er et begrænset antal pladser, så hurtig tilmelding tilrådes.

Vi kommer blandt andet ind på:

  • De forskellige opholdsordninger, med hovedvægt på beløbsordningen, positivlisten og fast-track muligheden
  • Den gode ansøgning – sådan letter du sagsprocessen ved at udforme ansøgningen rigtigt første gang.
  • Proceduren: hvem gør hvad og hvornår – og hvad hvis sagen ikke helt passer ned i kassen med hovedregler?
  • SIRI’s behandling af ansøgninger – hvad kigger de efter, og hvad lægger de vægt på?
  • Hvordan forholder man sig, hvis der sker ændringer i grundlaget for en opholdstilladelse undervejs
  • Hvordan sikrer man sig som arbejdsgiver imod at ansætte ulovlig arbejdskraft
  • Dit input? Har du spørgsmål eller emner af generel karakter, som du gerne vil blive klogere på, så send dem inden 1. november til Jesper Juhlin på [email protected], så ser vi, om det kan komme med i oplægget.

Meld dig til arrangementet den 1. december kl. 9.00-12.00 her.

Arrangementet er med overordnede emner, og tiden er knap. Der vil derfor ikke være lejlighed til at stille spørgsmål til specifikke enkeltsager. Spørgsmål vedrørende konkrete sager må klares direkte med SIRI via styrelsens callcenter eller via kontaktformular.

Vi får besøg af embedsmænd, som ikke har noget med lovgivningsprocessen af gøre. Generel utilfredshed med lovgivningen kan vi derfor desværre heller ikke adressere på dagen – det gør vi løbende i andre sammenhænge. Men vi kan selvfølgelig stille spørgsmål til, hvordan SIRI administrerer og fortolker reglerne.

Mødet er den 1. december 2022, og det er i forvejen en mærkedag for dem, som beskæftiger sig med international arbejdskraft. Her skulle den midlertidige nedsættelse af beløbsgrænsen i beløbsordningen nemlig være trådt i kraft. Det er på grund af valget uklart, hvad der kommer til at ske med denne sag, men HORESTA forventer dog at forslaget også gennemføres efter valget, og mon ikke vi også kan få pejling på den sag ved arrangementet.

Forbehold for regeringsdannelse:

Indtil der er dannet en ny regering, fungerer Udlændingeministeriet – og dermed også SIRI – som et forretningsministerium, som kun varetager de nødvendige dag til dag opgaver der sikrer, at landet kører.  Hvis der ikke er dannet en ny regering den 1. december vil mødet ikke kunne gennemføres, og vi er derfor nødt til at forbeholde os muligheden for, at måtte udskyde med kort varsel.

Log ind