Hos Kølpin Hotels var el-regningen i august tre gange så høj som normalt. Det gør ondt i en virksomhed med et high-end-produkt og dermed meget store energiomkostninger.

”Når du er i et 5-stjernet segment med stor værelses- og F&B-aktivitet, har du jo nogle ret store køleanlæg, mange køle- og frostrum og mange vinskabe. Det medfører et meget stort elforbrug, og det jo lige præcis den, der er dyr”, siger Karim Nielsen, der er adm. direktør i Kølpin Hotels.

HORESTA sætter i de kommende uger spot på, hvordan hotel-, restaurant- og turisterhvervet er ramt af den aktuelle energikrise. Første stop er Kølpin Hotels, som består af Hotel Sanders i det indre København samt de nordsjællandske søsterhoteller, Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel.

Kædens udfordringer med energiregningen bliver ikke mindre af, at gæster, der betaler mange tusinde kroner for et ophold, stiller store krav til serviceniveauet.

”Vores gæster har nogle klare forventninger til oplevelsen. Der skal være et sortiment på menukortet og et sortiment i minibaren. Der er bare nogle ting, du ikke kan skære ned på i den oplevelse. Vi sælger jo ikke oplevelsen billigere. Man har stadigvæk en forventning om, hvad Sanders Hotel eller Helenekilde Badehotel skal levere. Det kan du ikke bare degradere”, siger Karim Nielsen.

Her i videoen kan du høre ham fortælle, hvordan Kølpin Hotels – trods gæsteforventninger – arbejder på at finde besparelser:

 


HORESTA har samlet 10 gode råd til at spare på energien

Energipriserne er stærkt stigende og har stor indflydelse på jeres drift og omkostninger. HORESTA har samlet 10 vigtige energiråd og lavet tjeklister, som kan være med fange energisynderne og nedbringe forbruget. 

Find de 10 gode råd på siden her

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Log ind