Af Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA

Det her er en hilsen til alle dem, der over de næste fire uger kæmper om én af de 179 pladser i Folketinget.

En hilsen fra ejere og ledere på landets hoteller, kroer, vandrerhjem og campingpladser. På restauranter, cafeer og i natklubber. I forlystelsesparker, i zoologiske haver, og på kursus- og konferencecentre.

Mennesker og virksomheder, som gennem de seneste 2 ½ år sammen med deres medarbejdere har kæmpet med det yderste af neglene for at komme igennem en krise, hvor de uforskyldt havde fået plads i første geled i kampen mod corona. Mennesker, som i foråret og sommeren fik gang i forretningen igen og dermed mulighed for at tjene lidt at det tabte ind, men så samtidig manglede arbejdskraft i sådan en grad, at meget af den potentielle omsætning gik tabt. Og mennesker, som nu står med uoverskuelige prisstigninger på alt fra råvarer til energi og frygter de kommende mørke måneder.

Det er disse ildsjæle og iværksættere, der holder samfundet i gang, og de fortjener en kæmpe respekt og anerkendelse.
Vi skal være stolte af vores erhvervsliv og huske på, at valgkampen først og fremmest handler om de mennesker, der hver dag er forudsætningen for, at vi kan nyde godt af den fælles vedfærd.

Derfor skal der lyde en klar opfordring til de mange og hårdtarbejdende folketingskandidater, der de næste mange uger kæmper om danskernes gunst. Husk på, at uden et stærkt erhvervsliv og uden en fantastisk oplevelses- og turismeindustri, der hvert eneste år står for adskillige mia. kr. i dansk eksport, så er der ikke råd til de mange velfærdsløfter og ambitioner, som valgkampen nu fyldes med.

Vi ved godt, at valgkampen handler rigtig meget om, hvordan de hårdt tjente skattekroner skal fordeles mellem børn, unge og ældre, mellem sygehuse og plejehjem og på grønne ambitioner. Det er selvfølgelig en vigtig opgave. Men midt i kampen om, hvordan midlerne bruges bedst, så husk på, at uden fælles ambitioner og tiltag for dansk erhvervsliv, så bliver der kun færre kroner til velfærden de kommende år. En ny regering må og skal prioritere at gøre det lettere og mere attraktivt at drive virksomhed i Danmark. Det er der i den grad brug for – ikke mindst nu, hvor vi står over for den næste store krise inden for kort tid.

Uanset hvem, der står som vindere af valget den 1. november, så er HORESTA klar. Vi er klar til på konstruktiv vis at bidrage med løsninger og ambitioner for dansk turisme, så vi sikrer, at vi fortsætter den fantastiske vækstrejse, vi havde indledt inden coronakrisen, energikrisen og inflationskrisen. Erhvervet har sikret mange tusinde nye arbejdspladser og står i en unik position, men det kræver prioritering, hvis potentialet skal udnyttes.
Vi skal i fællesskab sikre den kvalificerede arbejdskraft, som branchen tvingende har brug for. Vi skal sikre vores konkurrenceevne gennem lempelser på skatter og afgifter, og vi skal sikre, at endnu flere unge ser erhvervets uddannelser som en attraktiv karrierevej.

Kære politikere. Vi ønsker jer en rigtig god valgkamp – og husk nu på, at forudsætningen for de fleste af valgløfterne kræver et stærkt og konkurrencedygtigt erhvervsliv.

Log ind