Af Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA

Debatten mellem de tre statsministerkandidater er blevet vendt og drejet, siden Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape søndag aften krydsede klinger på TV2.

Nogle har været utilfredse med formen. Andre med indholdet. I HORESTA vil vi nøjes med at glæde os over, at de tre kandidater stod skulder ved skulder på et spørgsmål, som er meget centralt for vores erhverv: En forhøjelse af beskæftigelsesfradraget. Det har vi efterspurgt en markant forhøjelse af længe, og selvom der skulle en valgkamp til, så gælder vi os over udsigterne.

For den kommende regering – uanset om den bliver blå, rød, grøn eller lilla – bliver det en hovedopgave at forsyne det danske arbejdsmarked med kvalificeret arbejdskraft. Uanset om vi kigger mod den offentlige eller private sektor er behovet for arbejdskraft enormt, og desværre findes der ingen snuptagsløsninger og hurtige genveje til succes på dette område.

Der er brug for et væld af indsatser og tiltag, som blandt andet omfatter lettere adgang til det danske arbejdsmarked for international arbejdskraft, en styrkelse af erhvervsuddannelserne og sidst men bestemt ikke mindst: Større motivation til at søge ind på det danske arbejdsmarked eller at gå fra halvtid til fuldtid, og det er her et højere beskæftigelsesfradrag kommer ind.

Det skal ganske enkelt bedre kunne betale sig at arbejde, og en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget er et fuldstændig rigtigt skridt på vejen. Derfor må og skal denne enighed omsættes til, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde uanset hvem, der får nøglerne til Statsministeriet.

Log ind