Mange danskere valgte også i år at holde deres sommerferie i et sommerhus ved den jyske vestkyst, på et hotel i hovedstaden eller et helt tredje sted i Danmark.
Det viser en minianalyse, som HORESTA har udarbejdet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

”I en tid med mange dårlige nyheder for vores branche, er det positivt, at flere danskere valgte at blive hjemme”, siger HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind.

Læs omtale af analysen på Finans.dk

Danskerne overnattede denne sommer 14,4 pct. flere gange end i sommeren 2019 på hjemlige hoteller, feriecentre, campingpladser, i sommerhuse, på vandrehjem og i lystbådehavne.

”Vi var godt klar over, at sommeren i år ville være lig med tilbagegang i forhold til 2020 og 2021, hvor mulighederne for at rejse ud af landet var meget ringe. Men frygten var, at danskernes udlængsel i år var så stor, at vi ville ryge under niveauet fra før krisen. Nu viser tallene, at denne frygt var ubegrundet,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Ifølge analysen var der fremgang i de danske overnatninger i alle dele af turisterhvervet. Men særligt hotellerne har fået glæde af opturen med en vækst på 26 procent.

”Nogle kan have valgt udlandsferien fra for at slippe for mundbind og andre restriktioner. Men jeg føler mig overbevist om, at 2020 og 2021 også har fået mange flere danskeres øjne op for, at solnedgang over Vesterhavet, hvide sandstrande og lyse aftener i tæt samspil med lækre hotelophold, store spiseoplevelser og besøg på vores mange attraktioner kan noget helt særligt,” siger Jeppe Møller-Herskind.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind