Med 139.457 ansatte i august 2022 var hotel- og restauranterhvervet ca. 500 medarbejdere fra beskæftigelsesniveauet i juli, som satte rekord. Dog var det hele 12.900 flere end i august 2019, før coronaen ramte erhvervet, viser Danmarks Statistiks tal.

Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, ser det som et udtryk for, at efterspørgslen fortsat var stor i slutningen af sommeren.

”Det er ikke unormalt, at beskæftigelsen er en smule højere i juli end i august, men det høje antal medarbejdere fortæller om, at der fortsat har været tryk på ude i virksomhederne,” siger Jonas Kjær, og fortsætter:

”Der er ikke nogen tvivl om, at de stigende udgifter vil påvirke forbrugernes vaner på tværs af segmenter, og det vil givetvis også resultere i, at nogle virksomheder må til at skære i bemandingen. En del virksomheder havde måske gjort det alligevel, da vi nu lægger højsæsonen bag os. Omfanget af denne økonomiske krise – og dennes konsekvenser - er stadig svært at spå om,” siger HORESTAs cheføkonom.

I 2019 var faldet fra juli til august 1.349 medarbejdere. Sammenlignet med august 2019 havde branchen ca. 10 pct. flere medarbejdere i samme måned i år.

Beskæftigelsen i det samlede danske erhvervsliv slog i august den tidligere rekord, der blev sat i juni måned. Faldet fra juni til juli er dermed mere end indhentet fra juli til august.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Flere campister – men færre campingvogne

I en årrække er antallet af campingvogne på de danske pladser faldet, mens antallet af campister har udviklet sig modsat. “Nutidens campist foretrækker en større grad af fleksibilitet,” lyder det.

Hotelbranchen slår endnu en rekord

Nye overnatningstal fra Danmarks Statistik viser en lille fremgang i hotelbranchen for januar 2024. Fremgangen er dog nok til at sikre rekorden for overnatninger i en januar måned.

Log ind