HORESTAs tidligere næstformand, Poul Schwartzlose, er død. Han blev 77 år.

Poul Schwartzlose var særligt kendt for sine år på Balkonen i Tivoli, som han drev fra 1970 til 2001. Det var også i den tid, han leverede en stor indsats for organisationerne CHR og AHR, der senere er blevet til HORESTA Brancheforening og HORESTA Arbejdsgiver.

Som formand for AHR forhandlede han blandt andet overenskomst på vegne af landets hoteller og restauranter.

Poul Schwartzlose var i en periode desuden medlem af hovedbestyrelserne for Dansk Arbejdsgiverforening og Wonderful Copenhagen.

Frem til sin død var han æresmedlem af HORESTA.

Søn af Storebælts-restauratør

Poul Schwartzlose var søn af Viola Schwartzlose og den gamle Storebælts-restauratør fra 1950/60’erne, Werner Schwartzlose.

Inden tiden på Balkonen i Tivoli drev han først tøjforretninger i Slagelse og Korsør og senere en pub i Slagelse.

Balkonen overtog han sammen med sine forældre i 1970 og fortsatte alene fra 1973. Det blev på meget kort tid en af Tivolis - og dermed Danmarks - travleste restauranter. Poul introducerede Carvery i Danmark, hvilket var en stor del af Balkonens succes.

I 2001 besluttede han sig for at drosle ned og etablerede Restaurant La Fonda de Marbella i Spanien – oprindelig et gammelt kloster, som blev ombygget til restaurant.

Han fortsatte driften frem til 2009, hvor han som 64-årig valgte at stoppe sin aktive karriere og nyde sit otium.

Poul bliver begravet på torsdag den 20. oktober fra Korsør kirkegårds kapel kl. 12.30.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

Log ind