Hvad er forskellen på at hæve temperaturen fra 2 til 5 grader i virksomhedens køleskab? I disse tider med høje energipriser kan svaret være mange tusind kroner.

Et køleskab skal stå på 5 grader og fryseren på -18. HORESTAs miljø- og energirådgivere oplever dog tit, at køleskabene ude i virksomhederne står mellem 0-2 grader, mens fryserne i virksomhederne har rundet -20.

”Du sparer typisk 4-7 pct. på elforbruget for hver eneste grad. Har du flere køleskabe i virksomheden, så kan det være en idé at lave et såkaldt svaleskab med 10 grader, hvor I kan opbevare for eksempel grøntsager, frugt, bær, krydderurter og meget andet, som ikke behøver at være ved 5 grader for at sikre fødevaresikkerheden”, siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

Han tilføjer, at virksomhederne også bør være opmærksomme på temperaturen i lokalerne. For 1-2 graders sænkelse i virksomheden vil også medføre betragtelige besparelser, uden at det behøver at kunne mærkes på kundernes oplevelse af produktet.

”Nogle gæster kan ligefrem undre sig undrer over, at de hjemme skruer ned for varmen, hvis det for eksempel er for varmt at beholde blazerjakken på til en konference,” Mikal Holt Jensen.

I HORESTA har vi samlet ti gode råd til, hvordan du nedbringer din virksomheds energiudgifter. Inspirationskataloget kan bruges som en tjekliste, der sikrer, at du får gennemgået alle dele af virksomhedens energiforbrug.

Medlemmer kan finde alle de gode råd i inspirationskataloget her. Vi sætter fokus på temperaturerne i din virksomhed i kapitel 4 og 5.

Forleden fortalte vi om, hvordan I kan inddrage medarbejderne i arbejdet. Læs den historie her.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind