I dag er det ni måneder siden, at krigen brød ud i Ukraine og sendte en del af landets befolkning på flugt. Mange af de flygtninge der endte i Danmark har i dag job i en restaurant eller på et hotel. Faktisk er branchen den største beskæftiger af ukrainske flygtninge.

TV2 News var her til morgen forbi HORESTAs Årsdag for at sætte fokus på branchen og dens evne til at integrere.

”Virksomhederne viser gang på gang, at de ikke bare er en fantastisk økonomisk forretning for Danmark. De har også en utrolig vigtig funktion i samfundet, når det kommer til integration og at skabe meningsfulde tilværelser for landets nyeste borgere,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, og fortsætter:

”Det er jo ambivalent, når det kommer til de mange ukrainere i vores erhverv. Vi så jo allerhelst, at de aldrig var blevet fordrevet fra deres hjemland, men når det er sagt, så er vi utrolig glade for dem, der har fundet vej til vores virksomheder. De udgør en fuldstændig afgørende del af driften i en tid, hvor mange forretninger leder efter motiverede hænder. Det skylder vi ukrainerne en stor tak for,” siger Kristian Nørgaard.

HORESTA om kontant afregning: ”Giv os frihed til at sige ’nej tak’”

For mange hoteller og restauranter er det omkostningstungt og ressourcekrævende at modtage samt håndtere kontanter. Derfor har HORESTA i fællesskab med flere end 150 af branchens virksomheder i dag indrykket en annonce i Børsen med budskabet om, at det skal være frit for virksomhederne at afvise kontanter i alle døgnets timer, hvis den enkelte forretning ønsker det.

Pincho Nation klar med nye restauranter i 2023

Pincho Nation har i november åbnet to nye restauranter i Danmark. Begge steder er man kommet godt fra start takket være en stor lokal opbakning og interesse. Blandt andet havde 2.700 i Aalborg og 1.900 i Randers skrevet sig op på prebooking-lister, hvor de kunne få adgang til at booke bord en uge før åbning.

Log ind