I dag er det ni måneder siden, at krigen brød ud i Ukraine og sendte en del af landets befolkning på flugt. Mange af de flygtninge der endte i Danmark har i dag job i en restaurant eller på et hotel. Faktisk er branchen den største beskæftiger af ukrainske flygtninge.

TV2 News var her til morgen forbi HORESTAs Årsdag for at sætte fokus på branchen og dens evne til at integrere.

”Virksomhederne viser gang på gang, at de ikke bare er en fantastisk økonomisk forretning for Danmark. De har også en utrolig vigtig funktion i samfundet, når det kommer til integration og at skabe meningsfulde tilværelser for landets nyeste borgere,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, og fortsætter:

”Det er jo ambivalent, når det kommer til de mange ukrainere i vores erhverv. Vi så jo allerhelst, at de aldrig var blevet fordrevet fra deres hjemland, men når det er sagt, så er vi utrolig glade for dem, der har fundet vej til vores virksomheder. De udgør en fuldstændig afgørende del af driften i en tid, hvor mange forretninger leder efter motiverede hænder. Det skylder vi ukrainerne en stor tak for,” siger Kristian Nørgaard.

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag!

Gå ikke glip af branchens fedeste event når vi den 16. november for 11. gang samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen!

Log ind