De stigende udgifter presser både virksomheder og private, hvilket betyder, at mange leder efter steder at spare penge.

 

Denne udvikling i forbrugsmønstrene er en del af forklaring på, at mange af HORESTAs medlemmer forventer et fald i omsætning i december sammenlignet med 2019, mener Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, på baggrund af nye tal fra en analyse blandt HORESTAs medlemmer.

 

Analysen viser blandt andet, at restaurantvirksomhederne er mere pessimistiske end overnatningsvirksomhederne.

 

”Det er en tid med mange ubekendte, og udviklingen i økonomien og inflationen har betydet, at mange har skullet spare, da pengene ikke rækker til det samme som tidligere. Det har nogle virksomheder i vores erhverv kunnet mærke i løbet af efteråret. Nu kigger de ind i en december, hvor der også skal være pakker under træet, og det tyder på, at vores medlemmer forudser, at det kan være på bekostning af nogle af de fantastiske oplevelser, som de udbyder,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

 

Den mindste tro på decemberomsætningen finder man udenfor København. Her forventer 40 pct. af overnatningsvirksomhederne et fald, mens 30 pct. tror på højere omsætning end i 2019. Hos restauranterne uden for hovedstaden forventer 61 pct. lavere omsætning end i 2019, mens kun 20 pct. tror på højere omsætning.

 

I København er billedet noget anderledes. Blandt restauranterne forventer 44 pct. omsætningsnedgang, men hvert tredje serveringssted tror dog på, at de kan løfte omsætningen sammenlignet med 2019.

 

”Ligesom alle andre kriser, så rammer denne også erhvervets virksomheder forskelligt. Det har stor betydning, hvilket koncept man har, og hvilke kundegrupper man appellerer til. For eksempel er troen på julemånedens omsætning rigtig fin hos hovedstadens hoteller, og det skyldes blandt andet, at både danskere og internationale turister lige nu fylder de københavnske overnatningssteder, og mange af virksomhederne tror på, at det som minimum holder ved året ud,” siger Kristian Nørgaard.

Kristian Norgaard 147X200.Png
Politisk direktør
Kristian Nørgaard

HORESTA om kontant afregning: ”Giv os frihed til at sige ’nej tak’”

For mange hoteller og restauranter er det omkostningstungt og ressourcekrævende at modtage samt håndtere kontanter. Derfor har HORESTA i fællesskab med flere end 150 af branchens virksomheder i dag indrykket en annonce i Børsen med budskabet om, at det skal være frit for virksomhederne at afvise kontanter i alle døgnets timer, hvis den enkelte forretning ønsker det.

Pincho Nation klar med nye restauranter i 2023

Pincho Nation har i november åbnet to nye restauranter i Danmark. Begge steder er man kommet godt fra start takket være en stor lokal opbakning og interesse. Blandt andet havde 2.700 i Aalborg og 1.900 i Randers skrevet sig op på prebooking-lister, hvor de kunne få adgang til at booke bord en uge før åbning.

Log ind