Aldrig før har så mange forventningsfulde gæster trådt ind på landets hoteller i en september, som det var tilfældet i år.

Med lige knap 1,8 mio. overnatninger i måneden var der næsten 275.000 flere end i efterårsmåneden sidste år. Det er også 230.000 flere end i den hidtidige september-rekord fra 2019, viser tal fra Danmarks Statistik.

”Det er rigtig glædelige tal for branchen. Både private og virksomheder prioriterede fortsat møder, konferencer, ferier og weekendophold i sensommeren, og det har skabt vigtig omsætning i en tid med mange ubekendte,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at der er bekymring om fremtiden mange steder. Særligt i august og september så vi nogle meget store regninger til energi og el. For at betale dem er det nødvendigt med en høj efterspørgsel, og det var heldigvis tilfældet i september, viser overnatningstallene. Spørgsmålet er nu, hvordan denne efterspørgsel udvikler sig, og om omsætningen er tilstrækkelig til at holde på mandskabet og til at kunne betale regningerne,” siger han.

En stor del af de nye overnatninger har fundet sted i København, og det er vigtigt set i lyset af den store kapacitetsudvidelse under pandemien, fortæller Jonas Kjær:

”Når der kommer 5.000 nye værelser i markedet, så skal besøgstallet også løftes markant. Det er sket, men Region Hovedstadens hoteller registrerer stadig et lille fald i belægningen sammenlignet med 2019. Når det er sagt, så var der nok ikke mange, der havde turde håbe på at være på 2019-niveau i overnatningserhvervet i København allerede i indeværende år med en overnatningsrekord inden for rækkevidde,” siger HORESTAs cheføkonom.

Som HORESTA også har været ude at påpege i pressen, så mangler København dog mange af de købestærke gæster fra for eksempel Asien. De er blevet erstattet af flere danskere og nordeuropæere.

Alle andre regioner end hovedstaden har løftet belægningsprocenten sammenlignet med september 2019. Region Midtjylland og Region Sjælland havde dog flere overnatninger i september sidste år.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Ejer sælger hotel efter 24 år ved roret

Et sønderjysk hotel med 119 værelser er blevet sat til salg til et tocifret millionbeløb. Der er brug for et generationsskifte, lyder det fra hotellets ejer.

Log ind