Det skal være muligt at nyde en kop kaffe eller en cocktail efter middagen under åben himmel. Derfor har HORESTA fremført erhvervets budskaber i båden pressen og politisk forud for et møde i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune. Her skulle der nemlig blandt andet drøftes mulighederne for indskrænkning af serveringsstedernes åbningstid for udeserveringen fra kl. 24 til kl. 22 i hverdagene.

”Vi har en hovedstad med et fantastisk renommé. Det skyldes blandt andet en restaurantscene og et oplevelseserhverv i særklasse, og begrænser man det ved at forringe vilkårene for udeservering, så risikerer man at svække byens unikke puls, som vi i fællesskab har arbejdet i årevis med at bygge op,” siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi, til TV2 Lorry, og fortsætter:

”Det her handler om restauranternes udeservering - og ikke om nattelivet. Omdrejningspunktet er hvorvidt vi skal have en restaurantscene i København i verdensklasse, og om virksomhederne kan skabe nogle timers ekstra omsætning og imødekomme den enorme efterspørgsel, der er fra gæsterne på at nyde sin mad eller drikkelse udenfor. Virksomhederne stiller oplevelsen til rådighed, og de har i den grad brug for omsætningen set i lyset af pandemien og de stigende udgifter,” fortæller hun.

På Kayak Bar frygter medejeren, Morten Vernon, at for eksempel en regel om, at udeservering skal stoppe tidligere kan få alvorlige konsekvenser:

”Det her kan blive dødsstødet for mange restauranter, barer og caféer i København. Timingen kan simpelthen ikke være værre,” fortæller han.

Se hele indslaget her.

Sæt kryds i kalenderen til HORESTA Årsdag

Gå ikke glip af branchens største netværksdag, når vi torsdag den 21. november samler hele erhvervet til HORESTA Årsdag i København. Dagen bliver fyldt med spændende og inspirerende talere – og traditionen tro et brag af en fest om aftenen.

Hoteller spås nu gylden fremtid

Vækstforventningerne til hotelsektoren er store, men branchens profitabilitet er ikke god nok
endnu, fastslår Dorte Krak fra Arp-Hansen Hotel Group

Log ind