Selvom der igen er høj aktivitet i det københavnske hotelerhverv, så mangler der fortsat mange af de asiatiske og nordamerikanske gæster sammenlignet med før coronapandemien.

En ny opgørelse fra HORESTA viser, at det indtil videre har kostet 1 mia. kr. i turismeomsætning i år.

”Det er hele værdikæden, der bliver ramt, når de velspenderende turister bliver væk. Det er ikke bare lufthavnen og overnatningsstederne. Det er også restauranter, museer, forlystelsesparker, taxaerne og transporterhvervene, som turisterne bruger, når de er i København,” fortalte Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i HORESTA, i aftes til TV2/Lorry.

Han tilføjer, at vi kigger ind i marked, som er presset af energi- og fødevarepriser, som gør det dyrt at drive virksomhed.

Et af de steder hvor gæsterne fra fjernmarkederne savnes er Bella Sky, fortæller Kaspar Mørk Arianto, kommunikationsdirektør i Bellagroup.

”Før corona havde vi busser fulde af kinesiske turister, fordi de kender hotellet. Dem har vi faktisk slet ingen af. Gæsterne fra fjernmarkederne er særligt lukrative, fordi det ofte har sparet op i lang tid, og det betyder også, at de bruger nogle penge, når de er her."

Tal fra HORESTA viser, at antallet af overnatninger fra Nordamerika og Asien er faldet med 43 pct. sammenlignet med 2019.

Se indslaget fra TV2/Lorry her

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Verdenspremiere på ny AI-turistservice ved Vesterhavet

IDA er navnet på Danmarks første AI-genererede turistguide. Destination Vesterhavet lancerer nu den virtuelle turistmedarbejder, som 24/7 og på 92 sprog kan inspirere gæsterne og svare direkte på alle deres spørgsmål om oplevelser i turistområdet.

Log ind