I slutningen af juni blev landets virksomheder stillet i udsigt, at den såkaldte beløbsgrænse ville blive sænket fra den 1. december. Det er det krav til lønnen, som medarbejdere uden for EU skal have om året, hvis danske virksomheder ønsker at rekruttere lige netop dem.

Men ca. 20 dage før den varslede lovændring er der endnu ikke fremsat et lovforslag, og det kritiserer HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, i dag i DR TV-Avisen. Han tror ikke længere på, at den oprindelige plan holder.

”Det er dybt frustrerende. Og det er simpelthen ikke godt nok. Når man indgår en aftale og stiller virksomhederne noget i udsigt, og det så ikke sker, så er man nødt til at få speedet processen op. Vi har brug for de her hænder nu. Der er brug for talenter, der kan bidrage til dansk gastronomi og udviklingen af den,” siger han.

Kristian Nørgaard understreger, at det er et stort beløb, som den danske statskasse går glip af, da der stadig er mange virksomheder i erhvervet, som er nødt til at sige nej til omsætning.

Han understreger, at det her område bør være en topprioritet, når en ny regering er fundet.

Se hele indslaget her (efter 8:10).

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind