Hotelkæden Sinatur har igennem mange år været blandt de mest ambitiøse virksomheder i branchen, når det gælder bæredygtighed. Som den første hotelkæde i Norden er Sinatur blevet B-Corp-certificeret og er dermed kommet i selskab med nogle af mest bæredygtige virksomheder i verden.

Nu er kæden klar til at tage næste skridt ved at fokusere på, hvordan hoteldriften eksterne faktorer påvirker CO2-regnskabet.

”Det vil for eksempel sige leverandører samt både medarbejderes og gæsters transport til og fra hotellerne”, siger Claus Nielsen, der er økonomiansvarlig i kæden og desuden general manager på Sinatur Hotel Frederiksdal nord for København.

Han erkender, at det ikke er en nem opgave at opgøre CO2-udslippet for aktiviteter, der ligger uden for hotellernes matrikler. Blandt andet transporten er svær at sætte tal på.

”Vi kan jo ikke spørge alle gæster, hvor de kommer fra. Vi er nødt til at tage et gennemsnit og så se på, hvordan vi kan få bragt belastningen ned. Det kan være ved brug af shuttleservice for nogle af gæsterne, ved at organisere samkørsel for nogle af medarbejderne eller ved at have flere cykler og el-biler til rådighed”, siger Claus Nielsen.

Hør Claus Nielsen fortælle om Sinaturs bæredygtighedsarbejde, som ikke kun handler om ambitiøse målsætninger på naturens vegne, men også om at finde den rette balance, så det ikke går ud over gæsteoplevelsen og i den sidste ende bundlinjen.

Du kan opleve blandt andre Claus Nielsen på HORESTAs Hotel Kick-off i Middelfart den 15. marts. Læs mere og tilmeld dig arrangementet her.

Fritidsjob giver muligheder

Josefine Boelt Bruhn og Vincent Lundemose begyndte begge i et fritidsjob i Espresso House ved siden af deres skole og har sidenhen arbejdet sig op og udnyttet de mange muligheder for karriere, som kaffekæden tilbyder.

Log ind