De galopperende energipriser og stigende priser på en række andre varer har presset inflationen op på sit højeste niveau i 30 år.

I restauranterhvervet oplever alle i disse dage følgerne på helt tæt hold, og derfor var interessen stor, da HORESTA indbød til Restaurant Kick Off, hvor omdrejningspunktet var følgerne af krigen i Ukraine.

HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, fortalte om den aktuelle økonomiske situation i erhvervet.

Cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Martin Kristian Brauer, fortalte, hvordan fødevarepriserne kommer til at udvikle sig over de kommende år. Kristian Rune Poulsen, analytiker fra Green Power Denmark, leverede en tilsvarende prognose for udviklingen i gas- og elpriserne, og endelig supplerede cheføkonom fra Nordea, Helge J. Pedersen, med en prognose for dansk økonomi.

Generelt er det nogle tunge skyer, der hænger over erhvervet i det fjerne. Hvor store og tunge de er, kan du høre mere om i videoen herunder.

Ønsker du i øvrigt at se eller gense HORESTAs Restaurant Kick Off, kan du gøre det her.

Husk at medlemmer og deltagere til seminaret kan se eller gense det gratis her på siden.

Hvis du ikke deltog i seminaret, har du mulighed for at købe adgang til optagelsen ved at skrive til [email protected] – skriv ”Restaurant Kick-Off optagelse” i emnefeltet.

Log ind