Snart bliver det varmere, men solen skinner allerede på de barer, cafeer og restauranter, der har krydset fingre for, at de igen i år kunne inddrage fortove og parkeringspladser til udvidet udeservering. Det er nemlig blevet besluttet af et politisk flertal i Københavns Borgerrepræsentation at afsætte midler til ordningen igen denne sommer.

Det glæder HORESTA, der har kæmpet for at få muligheden igennem.

”Vi er rigtig glade for det. Det er en kærkommen hjælp til turisme- og oplevelseserhvervet i vores hovedstad, som har været hårdt ramt af covid-19-pandemien,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA til TV2 Lorry, og fortsætter:

”Vi har set, at københavnerne og turisterne har taget udeservering til sig, så det er en mulighed for, at vi kan indhente lidt af det tabte, samt have mere udeservering under solen, som vores gæster efterspørger,” fortæller Kristian Nørgaard.

Hos HORESTA håber man, at sommerens erfaring kan skabe grobund for en permanent ordning. Muligheden for udvidet udeservering løber fra den 1. juni til den 30. september, og det er kun gældende i 2022.

Læs mere om historien hos TV2 Lorry.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Log ind