En ensartet aldersgrænse for salg af alkohol på 18 år er så logisk, at den burde være indført for meget længe siden.

Sådan lyder reaktionen fra HORESTA, efter at regeringen i går fremlagde forslaget om at ændre på reglerne, så detailhandlen fremadrettet ikke må sælge alkohol til unge under 18 år.

Mens man i dag skal være 18 år for at købe alkohol på barer og restauranter, kan man købe alkohol med en alkoholprocent på under 16,5 i detailhandlen, fra man er 16.

”HORESTA har gennem mange år arbejdet for en ensartet aldersgrænse. Derfor er det meget positivt, at regeringen nu er klar til at ændre reglerne”, siger HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

HORESTA har blandt andet arbejdet på at få ændret reglerne gennem samarbejdet Drukfri Ungdom, som består af i alt 20 organisationer.

”Det giver ingen mening, at du skal være 18 år for at købe en fadøl på en bar, mens du allerede som 16-årig kan gå ned i kiosken og købe alle de øl, du vil. De ulogiske regler er ikke alene et forvirrende signal til de unge. Det er også en helt urimelig forvridning af konkurrencen mellem restauranterhvervet og detailhandlen,” siger Jannick Nytoft, der glæder sig over, at COOP tidligere har været ude og bakke op om en ændring af reglerne.

HORESTA opfordrer nu Folketingets partier til at gå sammen og bakke op om forslaget.

”Vi ved da godt, at unge under 18 år ikke holder op med at drikke alkohol, fordi salget til dem bliver forbudt. Men det vil helt sikkert påvirke mængden af alkohol, de indtager,” siger Jannick Nytoft.

Log ind