”Hele verdenen spidser ører og holder øje, når det kommer til dansk gastronomi, og det skyldes blandt andet pragtpræstationer, som den Brian Mark Hansen lige har leveret. Denne bedrift kommer man bestemt ikke sovende til, og der skal lyde en stor cadeau til hele teamet,” jubler Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, efter at den danske stjernekok fra Søllerød Kro torsdag aften kom på podiet med en flot førsteplads til Bocuse d’Or Europe, de uofficielle europamesterskaber for kokke.

Topplaceringen udløser også en billet til den interkontinentale Bocuse d’Or-konkurrence i Lyon næste år. Her skal den uofficielle verdensmester i gastronomi kåres.

Danske Rasmus Kofoed fra Geranium har som den eneste nogensinde vundet både bronze, sølv og guld i konkurrencen, og Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel har ligeledes prøvet at stå øverst på podiet. Desuden har Danmark tidligere vundet sølv til Jens Peter Kolbeck, Jeppe Foldager og ved senest Ronni Mortensen i 2021.

HORESTAs adm. direktør håber, at Brian Mark kan skrive sit navn i historiebøgerne, når han næste gang skal i Bocuse d’Or-køkkenet til januar 2023.

”Bocuse d’Or er gastronomiens formel 1. Alt skal klappe, og Danmark dyster med lande, der har væsentligt større budgetter i ryggen. Derfor skal der også lyde en appel til både potentielle investorer og politikerne om at bakke op om dansk gastronomi og Bocuse d’Or-teamet, for ellers er bedrifter af denne karakter fuldstændigt umulige,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA. HORESTA har siden 2013 huset sekretariatet for Bocuse d’Or Danmark.

Med i køkkenet de 5 timer og 35 minutter til Bocuse d’Or Europe havde Brian Mark Hansen assistenten Elisabeth Madsen.

Værterne fra Ungarn fik sølv, mens bronzen gik til Norge.

Brian Mark Hansens menu:

Forretten

Anuschka kartoffel med cremet svampe, samt ravioli med hasselnødder, syltet glaskål, ærter og granny smith-æbler samt grønne asparges i kvædevin.

Hovedretten / fadserveringen

Mosaik der består af vildt filet i crouton, marmor af vildtkølle med morkler og kartoffel, asparges med granny smith-æbler, rygeost og en ragout.

Log ind