Driver man nattelivsvirksomhed i en af de nattelivszoner, der er udpeget i landets største byer, så bliver det fremover et krav, at man har en dørmand til stede fra kl. 24 til 05. Det har Folketinget torsdag besluttet, da regeringens udspil: ”Et tryggere Danmark” var til afstemning.

Det glæder HORESTA, som understreger, at gæsternes tryghed er afgørende. Samtidig glæder organisationen sig over, at det fremadrettet bliver muligt for politiet at forbyde de såkaldte ”muskelbiler” i de udpegede nattelivszoner i nattetimerne.

”Larmende muskelbiler og tung trafik gør intet godt for nattelivet, og derfor er vi glade for, at den nye aftale giver politiet flere beføjelser, som kan understøtte det gode natteliv. Samtidig mener vi at kravet om dørmænd kan være medvirkende til, at trygheden øges, så alle får en god oplevelse med hjem fra byturene,” fortæller Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

Hun mener dog, at der kunne være gjort endnu mere. HORESTA ønskede nemlig et forbud mod, at detailhandlens salg af alkohol i nattetimerne.

”Det nytter ikke noget, at det professionelle natteliv kæmper for et ansvarligt og trygt natteliv, når de unge samtidig kan forsyne sig med alkohol fra detailhandlen hele natten. Og ovenikøbet unge, som på grund af aldersgrænser end ikke kan få adgang til barer, diskoteker og værtshuse m.m. Derfor opfordrer vi på det kraftigste politikerne til at gå tilbage til forhandlingsbordet, for vi ved, at festen i gaden er til stor gene for naboer, virksomheder og kommunerne,” siger Annette Hyldebrandt, som også kommenterede på de nye regler i TV2 Nyhederne.

Rekom introducerer nyt franchisekoncept

Sydeuropæisk afterski-kultur er kernen i det nye barkoncept udtænkt af barkoncernen Rekom. Franchisekonceptet skal udbredes i både Danmark og udlandet. Første to barer åbner i 2024.

Log ind