Driver man nattelivsvirksomhed i en af de nattelivszoner, der er udpeget i landets største byer, så bliver det fremover et krav, at man har en dørmand til stede fra kl. 24 til 05. Det har Folketinget torsdag besluttet, da regeringens udspil: ”Et tryggere Danmark” var til afstemning.

Det glæder HORESTA, som understreger, at gæsternes tryghed er afgørende. Samtidig glæder organisationen sig over, at det fremadrettet bliver muligt for politiet at forbyde de såkaldte ”muskelbiler” i de udpegede nattelivszoner i nattetimerne.

”Larmende muskelbiler og tung trafik gør intet godt for nattelivet, og derfor er vi glade for, at den nye aftale giver politiet flere beføjelser, som kan understøtte det gode natteliv. Samtidig mener vi at kravet om dørmænd kan være medvirkende til, at trygheden øges, så alle får en god oplevelse med hjem fra byturene,” fortæller Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

Hun mener dog, at der kunne være gjort endnu mere. HORESTA ønskede nemlig et forbud mod, at detailhandlens salg af alkohol i nattetimerne.

”Det nytter ikke noget, at det professionelle natteliv kæmper for et ansvarligt og trygt natteliv, når de unge samtidig kan forsyne sig med alkohol fra detailhandlen hele natten. Og ovenikøbet unge, som på grund af aldersgrænser end ikke kan få adgang til barer, diskoteker og værtshuse m.m. Derfor opfordrer vi på det kraftigste politikerne til at gå tilbage til forhandlingsbordet, for vi ved, at festen i gaden er til stor gene for naboer, virksomheder og kommunerne,” siger Annette Hyldebrandt, som også kommenterede på de nye regler i TV2 Nyhederne.

Annette-Hyldebrandt-1920-1280.jpg
Chef for turisme- og oplevelsesøkonomi
Annette Hyldebrandt
headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

"Touren giver et nyt kapitel til fortællingen om Danmark"

Om Tour de France i sig selv tiltrækker hovedparten af turisterne som fluepapir, eller om mange alligevel havde tastet Københavns koordinater ind på gps'en i begyndelsen af juli, er svært at skille ad, mener chef for turisme og oplevelsesøkonomi i hotellernes og restauranternes brancheorganisation HORESTA, Annette Hyldebrandt, som glæder sig til weekendens store begivenhed. Det skriver Berlingske.

På trods af jobfest mangler hoteller og restauranter hænder

Efter at have været hårdt ramt under corona er der igen godt med gæster på de danske hoteller og restauranter. Flere steder kan det imidlertid være svært at følge med. Også selv om der er blevet ansat masser af personale de seneste måneder, skriver FødevareWatch.dk.

Ny aftale giver hoteller afgiftslettelse for millioner

Regeringen har fredag indgået en bred aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om en grøn skattereform. Aftalen er ifølge en pressemeddelelse fra finansministeriet ”det største enkeltstående bidrag til Danmarks klimamålsætning i 2030 siden klimalovens vedtagelse,” skriver Standby.dk.

Log ind