Efterspørgslen på velsmagende restaurantbesøg og fantastiske hoteloplevelser er vokset lige siden, de sidste restriktioner bortfaldt. Det kan blandt andet aflæses i branchens beskæftigelse, som satte rekord i april. Med 127.300 ansatte på landets hoteller og restauranter overgik måneden den hidtidige aprilrekord i 2019, før coronaen ramte, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, glæder sig over de nye tal og branchens efterspørgsel.

”Både danskere og turister har haft et opsparet behov for at gøre brug af alt det, som oplevelseserhvervet kan tilbyde. Nu er mulighederne igen endeløse, og det er fantastisk, at gæsterne prioriterer samværet, ophold og skønne måltider i en tid, hvor der ellers er stor økonomisk usikkerhed,” siger han.

HORESTA-direktøren mener dog langt fra, at erhvervet har toppet. I de seneste tal fra Danmarks Statistik svarer 54 pct. af restauranterne og 67 pct. af hotellerne, at de er nødt til at sige nej til omsætning på grund af manglende medarbejdere.

”Både omsætningen og beskæftigelsen i erhvervet kunne være endnu højere. Det har virksomhederne virkelig brug for efter to år med nedlukninger og restriktioner. Uden adgang til den nødvendige arbejdskraft, er det nemlig umuligt for dem at realisere deres fulde potentiale. Man skal huske, at hver omsat krone også er en gevinst for statskassen,” siger Jannick Nytoft.

Han tilføjer, at hotel- og restauranterhvervet ikke står alene med manglen på arbejdskraft, og derfor er der nødt til at tænkes i brede løsninger i en helt anden skala end hidtil diskuteret, som øger både den danske og internationale rekruttering.

I den seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering havde hoteller og restauranter sammen med byggeriet flest forgæves rekruttering. 42 pct. af branchernes jobopslag blev ikke besat, eller også var virksomheden nødt til at ansætte en anden profil end den ønskede.

headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

Blog: Nu åbner Tour-udstillingsvinduet endelig

Nu skal vi sikre, at dansk turisme fremstår så appellerende som overhovedet muligt, for i denne weekend vil kameraerne blive tændt, og linserne panorere henover alle de fantastiske ting, som Danmark har at byde på, skriver HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

Danmarks ældste sømandshjem sætter ny hotelkurs

Gitte Vanggaard startede med alle kasketterne på. I november 2020 blev Gitte Vanggaard ansat som direktør og hotelleder og overtog driften af Hotel Frederikshavn, skriver Ligeher.nu. Dengang var det allerede besluttet, at hotellet skulle være et selvbetjeningshotel, hvor der kun er personale i forbindelse med morgenmad.

Zleep Hotels indfrier forventninger trods udfordrende år

Zleep Hotels har formået at realisere et noget mindre underskud i 2021 end først anslået. Det fastslår den netop aflagte årsrapport for forrige regnskabsår. Hotelkædens samlede underskud i 2021 lyder således på 15,3 millioner kroner efter skat.

Log ind