Tirsdag er der landet en politisk aftale, som har til hensigt at øge det indenlandske arbejdsudbud. Det er glædeligt for landets hoteller, restauranter og andre oplevelsesvirksomheder, der higer efter den nødvendige arbejdskraft.

PRESSEMEDDELELSE - HORESTA er tilfreds med en forhøjet grænse på beskæftigelsesfradraget, og at nyuddannede og seniorer får øget incitament til at arbejde. Desuden at fribeløbet, som studerende kan tjene ved siden af SU’en, hæves med 4.000 kr. om måneden.

HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, understreger dog, at der skal langt mere til, hvis branchens udfordringer med mangel på arbejdskraft skal løses. Her tænker han særligt på rekruttering uden for landets grænser.

”Dagens aftale er en start, men den løser på ingen måde de udfordringer, som erhvervslivet står med lige nu. Det undrer os blandt andet, at man ikke kan nå til enighed om en sænkelse af beløbsgrænsen for international arbejdskraft, når flere end 90 mandater er for ideen. Politikerne må tilbage til forhandlingsbordet, for de manglende kolleger i erhvervslivet koster omsætning hver eneste dag,” siger Jannick Nytoft, og fortsætter:

”Aftalen indeholder en række af de elementer, som vi har efterspurgt, men arbejdsstyrken øges kun forventeligt med 12.000 på tværs af hele arbejdsmarkedet. Til sammenligning øgede vores branche alene i marts beskæftigelsen med 6.700,” udtaler HORESTAs adm. direktør.

Den seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked & Rekruttering viser, at hotel- og restaurantbranchen er det erhverv, der oftest rekrutterer forgæves eller må besætte stillingen med en anden profil. Det sker 42 procent af tilfældene. Til Danmarks Statistik fortæller 67 procent af hotellerne og 54 procent af restauranterne, at de lige nu er nødt til at sige nej til omsætning på grund af manglende hænder.

”Alle taber, når virksomhederne er nødt til at sige nej til omsætning. Det rammer branchen efter flere års coronakrise, og det er skatteindtægter, der aldrig bliver realiseret. Politikerne er nødt til at tage dette problem alvorligt, for sunde virksomheder er unægteligt forudsætningen for alles velfærd,” lyder budskabet fra Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

 

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind