Folkemødet i Allinge er stedet, hvor politiske dagsordener kan diskuteres i andre og mere uformelle rammer. HORESTA deltager igen i år, og organisationen er blandt andet værter for debatter om fødevarekrisen og dansk turismes styrkeposition på bæredygtighed samt erhvervets konkurrencekraft.

HORESTA politiske direktør, Kristian Nørgaard, mener, at folkemødet år for år viser sine styrker, og han ser frem til at sætte politikerne stævne.

”På Folkemødet kan vi fortsætte den gode dialog. Der er ikke nogen på Christiansborg, der er i tvivl om, hvad HORESTA står for, men Folkemøde-debatterne giver rum for uddybning og nuancer, som den politiske travlhed eller ikke altid tillader,” fortæller Kristian Nørgaard.

Efter et par år hvor Folkemødet har været på nedsat blus eller helt aflyst på grund af corona, bliver 2022 året, hvor den politiske festival igen kan finde tilbage til sin originale form.

HORESTAs debatter omhandler:

Fødevarekrise - afvikling eller omstilling?

Hvad sker der, når maden og visse råvarer stiger voldsomt i pris? Hæmmer det omstillingen eller tvinger det virksomheder, producenter og forbrugere over i nye vaner og forretningskoncepter? Danmark har en vigtig international styrkeposition på fødevarer og topgastronomi, men er styrkepositionen udfordret som følge af prisstigningerne på visse råvarer, eller giver det nye muligheder og innovativ udvikling af dansk gastronomi?

Debatdeltagere:

Christina Nielsen – Hoteldirektør hos Sinatur

Erling Bonnesen – Fødevareordfører fra Venstre

Pelle Øby Andersen – Adm. Direktør i Food

Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, er moderator

Torsdagsdebat den 16. juni kl. 13.10-13.45, Turismeministeriet (E4)

 

Kan dansk turisme både være verdens grønneste og dyreste?

Ambitionerne for dansk turisme er tårnhøje, og der er store forventninger til, at sektoren går forrest i den grønne omstilling. Men kan Danmark både være verdens grønneste og mest bæredygtige turismedestination og samtidig være ét af verdens dyreste lande at være turist i?

Debatdeltagere:

Anni Matthiesen – Turismeordfører fra Venstre

Birgitte Bergman – Turismeordfører fra Konservative

Mikkel Aarø-Hansen – CEO Wonderful Copenhagen

Pernille Lydolph – Formand Danske Destinationer og direktør hos Destination Bornholm

Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA er moderator

Fredagsdebat 17. juni kl. 17.00-17.45, Turismeministeriet (E4)

Log ind