Millioner af cykelglade TV-seere vil de første dage af juli kunne følge starten på Tour de France, der i år glider gennem Danmark. For at markere tiltrækningen af det historiske event havde erhvervsminister Simon Kollerup (S) i går inviteret organisationer og virksomheder på en cykeltur gennem København med budskabet om, at løbet også bliver en gevinst for erhvervslivet.

HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, cyklede med, og turen gik blandt andet forbi HORESTA-medlemmerne Esmeé ved Kgs. Nytorv og Aamanns Replik i Skuespillerhuset. Jannick Nytoft er heller ikke et sekund i tvivl om, at eventet bliver en god forretning.

”Vi hører fra medlemmerne, hvordan de er i gang med forberedelserne, og der bliver en fantastisk folkefest. Det helt store arbejde består i at få den fulde markedsføringsværdi, så eventet forhåbentlig bliver en øjenåbner for de mange TV-seere over hele verden, der sidder derhjemme og følger med,” siger HORESTAs direktør.

Jannick Nytoft tilføjer, at det er vigtigt, at man fra politisk side holder et stærkt fokus på, hvordan vi også fremadrettet får tiltrukket flere events af denne karakter.

”Konkurrencen om disse events er intens, fordi alle lande og byer har forstået, hvilken branding-værdi de fører med sig. I HORESTA ønsker vi, at der årligt afsættes midler i en city-funding, der er øremærket til at stille Danmark stærkest muligt i denne konkurrence,” siger Jannick Nytoft.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind