Blog af Jannick Nytoft. adm. direktør, HORESTA

Pressemøde i Statsministeriet. Orientering om coronasituationen.

Budskaber, som vi har hørt alt for mange gange, og ord, der er forbundet med begreber som restriktioner, tvangslukninger, mundbind, afspritning, arealkrav, lønkompensation og andre redskaber fra den statslige værktøjskasse.

I går inviterede regeringen på endnu et pressemøde med statsministeren i front, men denne gang var budskabet et andet end det, hotel-, restaurant- og turisterhvervet har måttet lægge øre til alt for mange gange.

Meldingen fra Mette Frederiksen var, at nedlukninger lige nu er placeret langt nede  i værktøjskassen. Også selv om smitten stiger i øjeblikket.

Forhåbentlig står regeringen og sundhedsmyndighederne ved denne holdning, når vi bevæger os ind i de mørke og kolde måneder.

Det er afgørende, at tilgangen til corona fremover bygger på de erfaringer, der er opbygget gennem al for lang tids kamp med pandemien. Langt de fleste danskere udviser stort samfundshensyn og ansvarlighed, når smitten stiger. Dette er vores vigtigste redskab i beskyttelsen af de mest sårbare i samfundet.

Nedlukninger bør være absolut sidste udvej. Bringer myndighederne dem alligevel i spil, må vi til gengæld forlange en klar og entydig dokumentation for forventet effekt. Det er ikke rimeligt, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet på basis af formodninger endnu engang skal rammes hårdt på økonomien baseret på en blanding af symbolpolitik og løse forestillinger om, at det vil have en effekt på smittetallet.

headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

Blog: Nu åbner Tour-udstillingsvinduet endelig

Nu skal vi sikre, at dansk turisme fremstår så appellerende som overhovedet muligt, for i denne weekend vil kameraerne blive tændt, og linserne panorere henover alle de fantastiske ting, som Danmark har at byde på, skriver HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.

Legoland har overvundet coronakrisen

Efter et katastrofalt 2020, der bød på coronanedlukninger og et blødrødt regnskab, har 2021 vist sig væsentligt bedre for Billunds største turistattraktion, Legoland. Bundlinjen af forlystelsesparkens regnskab for det forgangne år viser et overskud på 58,5 millioner kroner efter skat, hvilket er markant bedre end 2020, da Legoland leverede et underskud på næsten 30 millioner kroner, skriver JV.dk.

Log ind