Af Jannick Nytoft, adm. direktør, HORESTA

På restauranten tænder vi stearinlysene, inden gæsten ankommer og sætter sig ved bordet. På hotellet sørger vi for, at værelset fremstår indbydende med redt seng og puffet hovedpude, inden gæsten lader nøglekortet glide igennem døren.

Men ikke kun på hotellerne og restauranterne er der dækket op til tre dage, hvor Danmark har hele cykelverdens bevågenhed. Vi skal generelt sikre, at dansk turisme fremstår så appellerende som overhovedet muligt, for i denne weekend vil kameraerne blive tændt, og linserne panorere henover alle de fantastiske ting, som Danmark har at byde på.

Personligt ser jeg frem til at se kreativiteten foldet ud i det danske landskab som en hyldest til tour’en. Her ved jeg, at mange medlemmer har lagt sig i selen for at yde deres bidrag til verdens største cykelløb.

Tour’en er det perfekte match i forhold til at brande Danmark som cykeldestination og grøn nation. I modsætning til for eksempel indendørs slutrunder i andre sportsgrene, er cykelløb unikke. Det vil blive tydeligt, når touren glider gennem flere dele af landet, mens TV-seere fra hele verden sidder klistret til skærmene i timevis og ser vores fantastiske land.

Gennem de senere år er der skrevet meget om investeringen i at hente touren til Danmark. Selvfølgelig kommer det med en pris at være vært for en tour-start, og vi har vundet denne ære i konkurrence med mange andre, der også har indset værdi af den bevågenhed, der følger med.

Det er umuligt at lave en reel cost-benefit-analyse af investeringen. Men vi er overbevist om, at det samlede afkast vil kunne ses i turismeregnskabet langt ud i fremtiden.

Fra HORESTA skal lyde en stor ros til arrangørerne, som indtil nu har været ansvarlige for en professionel eksekvering, og vi kvitterer for inddragelsen af erhvervet hele vejen igennem.

Forhåbentlig ser vi en dansk rytter i førertrøjen en af løbets første dage - og også gerne på løbets sidste dag i Paris. Men der er i hvert fald ingen tvivl om, at Turismedanmark er trukket i gult. For vi ved, at denne mulighed er unik, og det er nu, vi skal sikre det fulde udbytte af denne historiske begivenhed.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind