Restauranterhvervet skal ikke være kendt for de negative oplevelser, som flere medier har omtalt den seneste tid. Derfor håber HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, at alle i erhvervet kommer med på den kulturændring, der er undervejs i branchen. Det fortalte han her til morgen i Go’ Morgen Danmark på TV2.

”Ingen skal have ondt i maven af at gå på arbejde. Vi anerkender fuldt ud, at der er problemer, og det skal vi have gjort noget ved. Skal vi også i fremtiden kunne tiltrække talenter, så er vi nødt til at synliggøre og fremhæve, hvilken fantastisk branche vi har, og de gode muligheder der er mange steder,” siger Jannick Nytoft.

Han understreger, at det er vigtigt at få sat fokus på branchens arbejdsmiljø såvel som succeser. Hvis medarbejderne oplever et dårligt arbejdsmiljø, så skal de sige noget, for en restaurant på topniveau retfærdiggør på ingen måde et dårligt arbejdsmiljø, lyder budskabet fra Jannick Nytoft.

”Der er et kulturopgør i samfundet, og den skal vi tage imod. Alle skal kunne gå på en god restaurant og få en god oplevelse, men det gælder i den grad også medarbejderne. Man skal dog passe på med at konkludere, at fordi der er problemer et sted, at det så er sådan alle steder,” fortæller HORESTAs direktør.

Han fremhæver, at HORESTA rådgiver om virksomhedernes personalepolitik, afholder netværk, yder 1 til 1 rådgivning og samarbejder med skolerne og 3F om at udvikle materiale på området i håbet om at presse kulturændringen på vej.

Aro er klar til næste Michelin-stjerne

Når årets Michelin-stjerner skal fordeles i Helsinki, håber Michael Madsen, der er medejer af Restaurant Aro, at restaurantejerne kan beholde den stjerne, de modtog sidste år.

Log ind